StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB LAAT DE MAESSCHALCK ZIJN OPVOLGER VERTREKKEN OP DE AUTOSTRADE ?

Danny De Maesschalck die donderdag als interimcoach met zijn ploeg een knap puntje uit de brand sleepte op Sclessin, neemt sowieso zondagavond tegen Cercle wederom plaats op de Beverse bank. Het aanstellen van een nieuwe trainer is immers iets voor begin volgende week en tot die tijd zal De Maesschalck trachten het speelgoedje van de nieuwe coach in goede staat af te leveren. Wie het ook wordt, het zou voor betrokkene een stuk aangenamer zijn indien hij zijn traject kan starten op de autostrade in plaats van eerst via wat hobbelige binnenbaantjes de hoofdweg te betreden.

Wat een zaligmakend gevoel donderdagavond na het laatste fluitsignaal in Luik.
Wat weinigen voor mogelijk hielden, iets halen bij leider Standard, werd toch gerealiseerd en dit na tweemaal een achterstand te hebben opgehaald. Zouden er dan toch voldoende spelers in de ploeg zitten die als het een keertje nodig is een vuist kunnen maken ?
Akkoord, het was donderdag in de Vurige Stede niet zo brandend heet als het er kan zijn, maar tweemaal terugslaan op het veld van de koploper, de verrassing van de Standardsupporters was minstens even groot als die van de Wase aanhang.

Hoeveel deugd dat ene puntje van eergisteren heeft gedaan, zondagavond moet die degelijke prestatie een verlengstuk krijgen, zeg maar bevestigd worden en dan is de komst van Cercle een zeer interessante test. De ploeg van Lorenzo Staelens die door velen vooraf opnieuw een lastig seizoen werd voorspeld en moeizaam van start ging, is tot nu toe de revelatie van het seizoen in de categorie ploegen van wie vooraf werd verwacht dat zij in aanmerking zouden komen voor play-off III. Meer zelfs, het is thans de ploeg in vorm,want zo uit mijn hoofd herinner ik mij een 7 op 9 met uitwedstrijden in Mechelen en Gent en een derby tegen Blauw-Zwart afgelopen donderdag. Bijzonder knap met een jong en hoofdzakelijk Belgisch getint elftal waarin de laatste weken jeugdproduct Steven Buyl zich positief in de belangstelling voetbalde. Cercle is momenteel een ploeg waar het vertrouwen afdruipt, maar dat was een paar weken geleden Oostende ook en dat liep gelukkig goed af. Bewondering toch dat de Lorre met zijn reputatie het aandurfde om in onzekere omstandigheden door te gaan bij de Vereniging waar hem heel wat werd beloofd, maar weinig kwam. Min of meer noodgedwongen dan maar met het beschikbare materiaal aan de slag gegaan en zoals zo vaak met verbazend gunstig gevolg. Tijd en geduld, dat is vaak hetgeen trainers die met een jonge spelersgroep aan de slag moeten, ontbreekt. Pas als het niet meer anders kan en het moet, blijkt dat na een tijdje en dikwijls in de luwte vanwege kansloos geacht, er toch iets moois groeit. De tering naar de nering zetten, het is niet per se een over de hele lijn negatief verhaal.

Zou Waasland-Beveren morgen met hetzelfde elftal aan de aftrap verschijnen als in Standard of wordt thuis de tactiek bijgesteld, versta aanvalllender gedacht en gespeeld ? Blijven Emond, Rowell en Vermeulen in de ploeg ? Waarschijnlijk wel, want geen van hen ontgoochelde donderdag en daarenboven zit Sibum nog 2 speeldagen schorsing uit. Winnen is bijna een must om voeling te houden met de concurrentie, maar het zou vooral een flinke opsteker zijn voor de nieuwe trainer wanneer hij een ploeg in handen krijgt die net een 4 op 6 heeft gepakt. De maand oktober eindigde hoopgevend en nu maar hopen dat het positief signaal van Standard door de spelersgroep ook in november en de daaropvolgende maanden wordt opgepikt.

Patrick Van Wesemael.