StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg STRIJDEND TEN ONDER.

Eervolle nederlaag, maar liever minder eer en meer punten.
Een zure nederlaag, dat is het spijtige verdict van het 0-1 verlies zondagavond tegen Cercle. Het tikkeltje meeval dat op Standard een puntje opleverde en dat volgens Cercle-doelpuntenmaeker Thibaut Van Acker zijn ploeg in deze fase van de competitie wel heeft, is in het geval van WB alweer uitgepoetst. Een onnodige nederlaag, want Waasland-Beveren en Cercle maakten er, ondanks hun verblijf op dat moment in de rechterkolom, een al bij al genietbare en evenwichtige wedstrijd van. De 0-0 aan de rust had best een 1-1 of 1-2 kunnen zijn, want de bezoekers konden vroeg in de match aanspraak maken op een strafschop en vonden later ook een keertje een alerte Coosemans op hun weg naar de 0-1. Anderzijds haalde Gregory Mertens een gemaakt doelpunt van een bedrijvige Trickovski van de lijn.

Waasland-Beveren begon scherp aan de tweede helft met veel druk naar voor en opnieuw Trickovski was enkele keren dichtbij de openingstreffer. Halverwege het tweede bedrijf scoorden de bezoekers. Van Acker kon een bal in de herneming knap voorbij een kansloze Coosemans jagen. Heel even was de thuisploeg aangeslagen, vooral ook toen kort daarna Rowell met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Diezelfde Rowell die overigens niet echt goed in de match zat, had met een verre schuiver kort voor zijn verwijzing de Cercle-portier nog eens flink op de proef gesteld. Danny De Maesschalck haalde Maric naar de kant en bracht Veselinovic in de ploeg, maar die liet een niet te missen kans toch liggen. Ook Sterckx en Demjan werden nog in de strijd gegooid, maar het verdiende puntje bleef uit.

Over het resultaat kan/moet men teleurgesteld zijn, maar over de getoonde inzet en het aantal afgedwongen kansen mochten we zondagavond niet klagen. Er stond wederom een blok op het veld en het klinkt vreemd om na een 0-1 nederlaag tegen Cercle overtuigd te zijn dat er met die ingesteldheid zondagavond in Waregem iets te halen valt, maar toch geloof ik erin. Het gevolg is wel dat Cercle geruisloos naar de linkerkolom is geslopen en dat WB een unieke gelegenheid heeft laten liggen om een kloofje met Oostende te slaan en over OHL te springen in de rangschikking. En we kunnen maar beter niet al te kwistig omspringen met zulke kansen, want nu zondag staat in Waregem al de laatste speeldag van de heenronde op het programma en om uit deze stilaan benarde situatie te geraken is een Cercle-serietje nodig.

PVW.