StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Trainerssoap eindigt waar ze begon.
Eerst meegeven dat Glen De Boeck die maandagavond was aangekondigd in het programma De Kleedkamer op Sporting Telenet, forfait heeft gegeven. Het is te zeggen : presentator Peter Morre repte met geen woord over de eerder aangekondigde gast Glen De Boeck.
Zou het kunnen dat Glen pas spreekt zodra het hele zaakje zijn financieel beslag heeft gekregen ?
In genoemd programma op Sporting Telenet werd gegokt op Alex Czerniatynski als T2 (maar dat was zondag al zo goed als rond) en Bob Peeters als T1. Mooi duo, niet ?
Later op de avond raakte dan bekend dat Peeters inderdaad de nieuwe coach van Waasland-Beveren is en daarmee is volgens mij de cirkel rond, want Bob Peeters werd na het ontslag van De Boeck het eerst en het vaakst geciteerd als opvolger. Ik hou er aan Bob en Alex veel succes toe te wensen in wat ongetwijfeld een lastige missie wordt, want de eerstvolgende 5 matchen van WB zien er als volgt uit : naar Zulte-Waregem, naar Gent, thuis Charleroi en naar Anderlecht en Mechelen. Ga er even bij zitten Bobke !
Het past tevens om Danny De Maeschalck langs deze weg te bedanken voor zijn 2 wedstrijden als interimcoach. De 1 op 6 lijkt mager, maar in deze wedstrijden heeft Waasland-Beveren alleszins weer een gelaat getoond en de spelers die tegen Lokeren nog als een zwerm dode vogeltjes op het veld fladderden, hun voetbalplezier terug gegeven.
De spelers hebben in die 2 matchen absoluut geen gelaten indruk gemaakt en dat moet de basis zijn voor het duo Peeters-Czerniatynski om mee aan de slag te gaan.

* Beknopt weekendoverzicht lagere reeksen.
Het blijft sportief fout lopen met YB SK Beveren. Zondag werd in Bazel met 2-1 verloren, maar minstens even kwalijk is dat YB meerdere rode kaarten pakte en met de gevolgen daarvan krijgt het ongetwijfeld later te maken. Omdat Melsele won staat YB SKB nu helemaal onderaan, maar het heeft wel nog een wedstrijd tegoed en van een andere partij mag het waarschijnlijk binnenkort 3 punten bijschrijven als er daarvoor aan de groene tafel "groen" licht wordt gegeven.
In tweede provinciale Oost-Vlaanderen is Robby Buyens met Destelbergen aan een opzienbarende opmars bezig. Destelbergen zette de bloemetjes eens goed buiten door met 0-4 bij Azalea Gent te winnen en is op korte tijd van de laatste naar de elfde plaats in het klassement opgeklommen.
In eerste provinciale Antwerpen dendert de Beerschot-trein rustig verder, maar Antonia Zoersel van de Snellie-brothers heeft de locomotief moeten lossen na 4-0 verlies tegen De Kempen. Beerschot ligt met 25 punten op kampioenenkoers, maar De Kempen volgt op amper een puntje achterstand. Mariekerke bleef met 2-0 de baas van Lille, maar dat is niet dezelfde ploeg als Rijsel hé mannen !
In derde klasse B pakte Dirk Geeraerd met Berchem zijn eerste puntje na 1-1 op het Rooi tegen Hasselt. In de A-reeks keerde Bornem met 1-1 terug uit Koksijde, stuntte Hamme met Chris Andries in Doornik met 3-6 en verloor Temse thuis tegen Deinze met 0-2.
Dissa en Cousin (weet niet of ze echt op het veld stonden) zakten met Aat af naar seizoensrevelatie Londerzeel waar een puntendeling werd bereikt (1-1).
Oudenaarde neemt na 1-2 winst bij Gent-Zeehaven opnieuw alleen de leiding.
Onthouden we verder nog, maar dat hoort niet bij de lagere reeksen, het bij mijn weten eerste competitiedoelpunt van Joachim Van Damme bij KV Mechelen en op internationaal vlak maakte Yaya Touré al zijn vijfde dit seizoen voor Manchester City.

PVW.