verslag BELOFTEN ZETTEN ZEGEREEKS VERDER.

Maandagavond werden de doublures van Tim Bavré verwacht in Jan Breydel voor het duel tegen Cercle Brugge dat in de rangschikking net onder Waasland-Beveren (goeie middenmoot) stond.
In de Wase kern ontbraken Timothy Smet (geblesseerd) en Joell De Smet (examens).

Waasland-Beveren begon sterk aan de partij met veel voorwaartse druk die resulteerde in pogingen van Santos en Maman van buiten de zestien, maar dat waren niet meer dan opwarmertjes voor de Cercle sluitpost. De gastheren probeerden er via de flanken af en toe uit te komen, maar in de hele eerste helft werd doelman Brent Van Steenlandt amper aan het werk gezet. Met de rust in zicht kwam WB op een 0-1 voorsprong. Prima crossbal van Santos naar Maman die kon doorgaan tot bij de keeper en de bal goed naar Pringels aflegde waardoor Gilles op een ideaal moment voor de ruststand tekende. Schaduwzijde aan een zeer degelijke eerste helft was het in de 42ste minuut uitvallen van de heroptredende Nathan Volckerick met een enkelblessure en het was Tom Vermeire die Nathan verving.

De bezoekers kwamen opnieuw gretig uit de kleedkamer en werden daarvoor in de 50ste minuut al meteen beloond. Goeie doorsteekpas van Cathoir naar Niels De Pauw die Van Den Eynde bediende en de 0-2 was een feit. Cercle was aangeslagen en incasseerde in de 58ste minuut de 0-3. Een goeie actie van Maman op de rechterflank die laag in de rug van de Brugse defensie een voorzet afleverde. Santos kwam goed voor zijn man ingelopen en trapte de 0-3 binnen. Waasland-Beveren werd bij deze luxe zowaar overmoedig en dat leverde geel op voor Cathoir en omstreeks de 70ste minuut ook een tegendoelpunt (1-3). In de 65ste minuut verliet Arne Van Den Eynde het veld voor Ennes Vuran en tien minuten later ruilde een moe gestreden Yannick Cathoir zijn plaats voor Younes De Witte.
De nonchalence bij WB leidde op den duur tot onrust in de defensie waardoor in het wedstrijdslot Younes De Witte en Chimezie geel pakten, maar de score wijzigde niet meer.

Knappe winst van WB waardoor onze jongens op een gedeelte derdep plaats staan met Zulte-Waregem en dat is een zeer fraaie tussenbalans. Het schouderklopje van de week gaat ditmaal naar U19 Niels De Pauw die vorige week al sterk inviel en ook Christian Santos mocht terugblikken op een zeer goeie match.
De volgende opdracht wacht komende maandag 11 november om 19.30 uur wanneer op Puyenbeke Charleroi de gast is en er zal proberen zijn plaats in de linkerkolom te verstevigen.