StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Yannick Ferrera kan nog heel wat stijgen in de achting van Geert De Vlieger.
Dat de STVV-coach Yannick Ferrera één van de kandidaten was die hoog scoorde op het verlanglijstje van Waasland-Beveren om Glen De Boeck op te volgen is ondertussen genoegzaam bekend. Dinsdag in het programma Sporting Live bij Sporting Telenet werd de neef van Emilio die overigens onder leiding van diezelfde Emilio destijds in de A-kern van SK Beveren werd opgenomen, geïnterviewd en gevraagd naar het waarom van het afspringen van de contacten met WB. Yannick somde hiervoor twee goede redenen op. Vooreerst wou hij de spelersgroep van St.-Truiden niet in de steek laten en alles zetten op de promotie met de Kanaries. Daarenboven wou hij, nadat Yannick vorig seizoen bij Sporting Charleroi zelf vroegtijdig was opgestapt, niet een reputatie opbouwen steeds zijn club te verlaten vooraleer het contract afloopt. In Charleroi had hij naar eigen zeggen voldoende redenen om die beslissing te nemen, maar in Sint-Truiden niet.
Die argumenten konden bij studiogast Geert De Vlieger niet op de minste geloofwaardigheid rekenen en werden compleet van de tafel geveegd. Volgens de Dendermondse analist is het simpel : "als dat echte redenen waren geweest had Ferrera vanaf het begin elk gesprek met Waasland-Beveren moeten weigeren", dixit een cordate De Vlieger.

* Niet Chris Andries, maar Bart Struyf traint Hamme.
Altijd fijn dat oud-spelers van SK Beveren een bezoekje aan de website van Supportersclub Den Belly's brengen en als ze dat doen met aandacht en de moeite nemen om foutjes te signaleren, kan ik dat alleen maar toejuichen. Op die manier vernam ik dat Chris Andries al meerdere weken geleden ontslagen werd bij derdeklasser Hamme en werd opgevolgd door de assistent die hij zelf vanuit Wilrijk mee naar Hamme had genomen. Bart Struyf is de naam en de man liet sinds hij hoofdcoach is al enkele zeer spektaculaire uitslagen optekenen. Thuis werd al een keertje met 5-0 gewonnen en afgelopen weekend werd Doornik in eigen huis met 3-6 afgetroefd. Niet meteen uitslagen die men linkt aan een ploeg die moet strijden voor behoud. Bob Peeters zal het graag lezen !

* YB SKB heeft een nieuwe trainer.
Zou het een toeval zijn dat WB en YB dezer dagen veel gemeen hebben ? Slechte sportieve resultaten en bijna gelijktijdig van trainer gewisseld. Kurt Dierick was coach van YB, maar door de opeenvolgende tegenvalende resultaten is na onderling overleg besloten Kurt een andere functie te geven binnen de club. Hij wordt spotief manager en zijn taak als trainer van het eerste elftal zal worden overgenomen door Benny Van Polfliet. Voor mij een volslagen onbekende, maar in het Waasland gekend als gewezen coach van Haasdonk en de beloften van SK Sint-Niklaas.
Benny voetbalde in een wat verder verleden nog samen met de bezieler van de Gele Ditjes en Blauwe Datjes Rudy Beck bij Jong Vlaanderen Kruibeke. We wensen YB SKB veel succes met deze trainerswissel en hopelijk slaagt Benny er in het tij te keren.

PVW.