StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB GAVERBEEK OVERLEVEN.

Door de overvloedige neerslag van de voorbije weken zal het water van de Gaverbeek waarschijnlijk hoger staan dan gewoonlijk, maar misschien is het juist daarom iets gemakkelijker om de andere oever te bereiken zonder averij.

Waasland-Beveren heeft wederom een woelige week achter de rug, maar uitgerekend de tegenstander van zondagavond heeft de afgelopen maanden bewezen dat het eigenlijk klein bier is in vergelijking met de soap die zich aan de Gaverbeek afspeelde. De affaire rond Junior Malanda, de soap met Berrier en nog lachwekkender, de ongeziene heisa met Patrick De Cuyper.
En ondanks zoveel trammalant doet Zulte-Waregem weer gewoon mee bovenin in de Jupiler Pro League en heeft het na de 0-1 winst in Maribor van afgelopen donderdagavond in de Europa League uitzicht op overwinteren. Eerlijk gezegd, ik zag ZW donderdag liever met winst terugkeren uit Maribor dan met een nederlaag. Anderzijds hoeft Waasland-Beveren niet op geschenken te rekenen zondag, want alhoewel midweeks Europees voetbal dikwijls punten kost in de vaderlandse competitie, ben ik ervan overtuigd dat de kern van Franky Dury voldoende breed gestoffeerd is om ook het duel tegen WB naar zijn hand te zetten. Er is overigens een ongeschreven wet die ons leert dat inspaningen veel gemakkelijker worden verwerkt na een winstpartij.
Beter doen dan vice-kampioen is en blijft voor een provincieclub als Zulte-Waregem een schieronmogelijke opdracht, maar toch ziet het er naar uit dat Waregem weer gaat meedoen voor de prijzen en dat is en blijft een verbluffende prestatie.
En toch ! Het kan een fout beeld zijn, maar mij geeft ZW een minder onoverwinnelijke indruk dan de pletwals die het bij momenten vorig seizoen was. Veel hangt af van met welk been Torgan Hazard uit bed is gestapt. De laatste weken nogal dikwijls met het goeie been en dat heeft in geval van Torgan wel iets waarschuwends.

De voorbije week had op de Freethiel een T-boom plaats, want welgeteld 3 nieuwe trainers kwamen de technische staf versterken. Peeters en Czerniatynski werden dinsdag al voorgesteld en donderdag sloot Guy Kiala aan als T3. Er is dus concurrentie op komst voor de dames van K3 !

De kalender die Bob Peeters, zijn staf en spelers voorgeschoteld krijgen is loodzwaar. Uit Zulte-Waregem en Gent, thuis Charleroi en naar Anderlecht en Mechelen, men zou het als supporter voor minder benauwd krijgen. Toch heb ik uit de persconferentie van Bobke iets goed onthouden.
Onder leiding van Danny de Maesschalck heeft Waasland-Beveren laten zien dat het tanden heeft. Het beet zich vast in Standard en kon daarbij rekenen op een knipoog van Dame Fortuna.
De wedstrijd tegen Cercle begon iets te laat waardoor Dame Fortuna al naar bed was, want de 0-1 nederlaag zou er nooit gekomen zijn indien zij in de buurt was. We hielden er dus geen punten aan over, maar wel het gevoel een tegenstander in de greep te kunnen houden. Enkel, en ik weet dat het een niet onbelangrijk gegeven is, het afmaken ontbrak, maar als een bal van de doellijn wordt gehaald en daardoor een zuiver doelpunt weliswaar op reglementaire wijze wordt onthouden, is dat gewoon brutte pech.

Op 17 november van vorig seizoen blikte Club Brugge op de Freethiel WB in met 2-6 en stond het eenzaam en alleen op de laatste plaats. Dirk Geeraerd ging en Glen De Boeck kwam.

We kropen in Mechelen en in iets mindere mate in Gent door het oog van de naald en dat leverde 6 kostbare punten op en de trein was vertrokken waardoor al bij al het behoud nog vrij gemakkelijk werd gerealiseerd. De trainerswissel De Boeck-Peeters biedt niet de minste garantie op een herhaling van geciteerd scenario, maar we moeten er in geloven. Ik blijf vinden dat deze spelerskern meer mogelijkheden heeft dan die van vorig seizoen, maar besef uiteraard dat voetbal geen exacte wetenschap is en garanties niet bestaan.

Patrick Van Wesemael.