StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag SCORINGSPROBLEEM KOST WB WEDEROM PUNTEN.

Tot 20 minuten voor affluiten zag het er bij een 0-0 tussenstand nog altijd prima uit voor WB op bezoek in Zulte-Waregem en met prima bedoel ik dan dat de wedstrijd in die fase zowel in ons voor- als in ons nadeel kon kantelen. In de 69ste minuut echter moest Blondelle die in de eerste helft dicht bij de 0-1 was met een kopbal, naar de noodrem grijpen met een terechte strafschop en rode kaart tot gevolg. Coosemans pareerde de elfmetertrap van Habibou, maar op diens herneming was hij kansloos. In de 51ste minuut had Waasland-Beveren al een eerste tegenslag te verwerken gehad toen Nicolas Godemèche geblesseerd (en het zag er best zorgelijk uit) naar de kant moest. Vijf minuten na de 1-0 haalde Caceres met een vernietigend schot uit (Coosemans ging volgens sommige supporters niet vrij uit) waardoor de boeken met minder dan een kwartier te gaan dicht konden en dat was een onverwachts negatief slot voor wie de 75 minuten daarvoor had gezien.

De meer bevrijdende manier van voetballen die zich op Standard en thuis tegen Cercle had ingezet onder leiding van Danny De Maesschalck, was ook merkbaar in de eerste helft op Zulte-Waregem. Bob Peeters had geen noemenswaardige wijzigingen aan zijn team aangebracht ten opzichte van het elftal dat tegen Cercle tussen de lijnen stond. Henkens was opnieuw van de partij en Emond verdween uit de ploeg. ZW had in de eerste helft het iets betere van het spel, maar WB deed zeer goed mee en versierde de beste kansen via Blondelle, Trickovski en Veselinovic. Hoe men het ook draait of keert, de scherpte bij de afwerking moet beter, want het zijn opgelegde, vaak zelfs moeilijk te missen kansen.
En op voorsprong komen in het voetbal, het is geen garantie op winst,maar het brengt vertrouwen en rust bij de spelers en dat kan wonderen doen.
Uiteraard kreeg ook Coosemans wel wat werk op te knappen en er werd zelfs een goal van de thuisploeg terecht afgekeurd, maar WB stond pal in de eerste helft en ZW wist daar amper raad mee. De 0-0 bij de rust was een grotere meevaller voor de mannen van Dury dan voor die van Bob Peeters, maar daar koopt men in het voetbal geen punten mee.

Kort na de herneming viel een van de sterkhouders bij WB uit met een blessure en het was Hanan Maman die daardoor zijn JPL-debuut mocht vieren ten nadele van de onfortuinlijke Godemèche. En het moet gezegd, de Israeliër maakte een goede beurt met enkele gesmaakte acties en rake pogingen op doel die een beter lot verdienden. Het keerpunt kwam er dus zoals hierboven beschreven na de penalty en rode kaart. Met de 2-0 op zak brak de veer bij de moedige bezoekers waardoor Zulte-Waregem nog enkele keren dichtbij fel overdreven cijfers kwam, maar of het nu 2-0 of 3-0 werd, Franky Dury heeft er vast niet wakker van gelegen, want het zijn de punten die tellen en daar pakte WB zondagavond opnieuw naast.

Zondagavondvoetbal, het ligt ons duidelijk niet ! Ik weet dat het in deze fase van de competitie om punten gaat en liever 3 dan 1. Verliezen is compleet uit den boze, maar om punten te pakken is een eerste vereiste dat er een ploeg op het veld staat die er voor gaat en ik heb de indruk dat de progressie waar de supporters al zolang op hopen, op komst is.
Akkoord, goeie acties zien, de evenknie zijn van de latere winnaar, als het geen punten oplevert is het een schrale troost, maar het lijkt mij wel een basis om mee aan de slag te kunnen als trainer. In een periode dat vaak wordt verloren en men in de kelder van het klassement staat, zien supporters meestal alleen de negatieve dingen, maar we kunne er toch niet omheen dat de wedstrijden tegen Cercle en Zulte-Waregem beter verdienden dan een 0 op 6. Het bekende verhaal van de hoek en de klappen, maar alhoewel ik met het gekende programma op komst besef dat het verdomme lastig wordt, ben ik ervan overtuigd dat we nog een hele terugronde hebben om één ploeg in te halen en als we daar niet in slagen moeten we zo eerlijk durven zijn de hand in eigen boezem te steken.
Laat ons alvast hopen dat de blessure van Godemèche meevalt en dat Maman de kans krijgt zijn veelbelovende invalsbeurt van zondagavond te bevestigen.

Patrick Van Wesemael