verslag BELOFTEN KOMEN TOT PUNTENDELING MET CHARLEROI.

Dat de doublures van Tim Bavré de laatste tijd bijzonder goed op dreef zijn konden jullie hier de voorbije weken al lezen en met Charleroi passeerde maandagavond op Puyenbeke een ploeg die in een vergelijkbare vorm stak en in de rangschikking amper een viertal punten minder verzamelde.
Door de slechte weersomstandigheden van de voorbije dagen en een thuiswedstrijd van Belsele de dag voordien, werd de wedstrijd op het kunstgras van Puyenbeke afgewerkt.
Een jong en stevig Charleroi begon, mede door het slappe begin van Waasland-Beveren, gretig aan de partij, maar zonder noemenswaardige kansen. De thuisploeg stak op de negende minuut een handje toe wanneer Van Den Eynde een bal slecht in de voeten van de tegenstander verwerkte en de spits van de Zebra´s verraste Van Steenlandt met een trap vanop behoorlijke afstand.
Na 17 minuten stonden de bordjes weer in evenwicht. Bij een hoekschop van Arne kon de doelman de bal niet klemmen en Demjan was bij de pinken om de 1-1 te netten. De wedstrijd was vanaf dat moment definitief gelanceerd met wederzijds degelijke combinaties met halve en hele kansen. Toch was het wachten tot bijna aan het rustsignaal voor een derde doelpunt. Een staalharde vrijschop van Charleroi zoefde voorbij een verbauwereerde Brent Van Steenlandt waardoor de 22 acteurs bij een 1-2 tussenstand op de koffie mochten.

Met de wind in de rug ging WB op zoek naar de gelijkmaker, maar afstandsschoten van Arne Van Den Eynde, Luyckx en een na rust sterk spelende Demjan leverden aanvankelijk niet het gewenste resultaat op. WB bleef de duels aangaan en voor elke morzel grond knokken en met een kwartier te gaan posteerde coach Bavré Sam Gijsbrechts mee in de vuurlijn in een soort alles of niets offensief.
In de 78ste minuut pakte Luyckx uit met een prima doorsteekbal naar Demjan. Robert maakte de actie en bracht de bal voor doel waar Gijsbrechts kwam ingelopen en de 2-2 was een feit.
Even later was er opnieuw Demjan met een uitstekende actie, maar een zuivere strafschopfout in de zestien werd door de scheidsrechter beoordeeld als buiten de rechthoek gebeurd. De daaropvolgende vrijschop leverde niets op, maar de referee begunstigde WB kort daarna met een compensatie. Een vermeende terugspeelbal van Charleroi bezorgde WB een onrechtstreekse vrijschop rand kleine backlijn, maar de vlam van Arne Van Den Eynde werd via de rug van een verdediger alsnog van de doellijn gekeerd. De bezoekers lieten het hier niet bij en kwamen nog tweemaal gevaarlijk opzetten, maar hun spitsen hadden veel beter moeten doen met de geboden kansen. In het slot was er nog een bang moment toen bij een duel op het scherp van de snee tussen Ruben Stuer en een speler van Charleroi werd gevreesd voor zware averij. Voor Ruben die overigens een prima partij vertolkte viel de schade mee, maar de bezoekende speler moest na aankomst in Charleroi naar de spoedopname.

Het bleef dus bij een billijke puntendeling en dat was een correcte weergave van de krachtsverhoudingen tussen de lijnen.