StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* We scoren toch in iets hoog !
Volgens Het Nieuwsblad scoort WB het hoogst als import-exportbedrijf met 4 spelers die tijdens de zomer werden ingelijfd en tot nu toe nog geen speelminuten maakten.
Als ze een week eerder met dat soort berichten waren gekomen zouden het er 5 geweest zijn, want als ik me niet vergis maakte Hanan Maman afgelopen zondagavond in Zulte-Waregem zijn eerste speelminuten in de Jupiler Pro league. Een vreemd verhaal, want kort na zijn komst leek de Israëliër al vrij snel voorbestemd om terug te keren naar zijn land vanwege medisch niet in orde (pubalgie).
Nochtans was de spits met aansprekende referenties naar de Freethiel afgezakt, want bij zijn club van herkomst was hij in de Europa League vorig seizoen enkele keren succesvol geweest. Zijn blessure in het begin van het seizoen heeft zeker invloed gehad op het feit dat Hanan tot nu toe weinig speelde, maar het is anderzijds onbegrijpelijk dat Glen De Boeck nooit een beroep deed op Maman. Nu is zijn goeie invalsbeurt van 39 minuten in Waregem afgelopen zondag geen maatstaf, maar toch liet Maman zien een actie in de benen te hebben en voor dreiging te kunnen zorgen. Dat vraagt uiteraard om bevestiging, maar weten dat hij in staat is tot waarvoor hij werd aangekocht is geen onbelangrijk gegeven.

Over wie gaat het dan wel in betreffende krant.
Christian Santos van Eupen : hij werd zelfs uitgeroepen tot beste buitenlandse speler in onze tweede klasse en toen bekend raakte dat hij de troepen van De Boeck zou vervoegen, heb ik weinig kritiek gehoord. Uiteraard blijft het altijd afwachten of spelers de stap van tweede naar eerste kunnen zetten, maar dat er talent in tweede rondloopt leidt geen twijfel, denken we maar aan Hans Vanaken bij Lokeren.
Alec Luyckx : zijn leeftijd (18) mag geen excuus zijn om zich achter te verschuilen waarom hij tot nu toe nog niet in het fanion stond. Zeker een jongen die iets kan en daarom ook destijds door Anderlecht bij Beerschot weggehaald. Als men werk wil maken van meer Belgisch en jong talent in de A-kern, vind ik het aantrekken van Alec een goeie zaak. Luyckx sukkelde ook al wat met blessures, maar misschien is het niet eens zo'n slechte zaak dat hij nog niet speelde, want in een ploeg waar de trainer zoekende is, valt het volgens mij niet mee te beginnen aan een wedstrijd of in te vallen aangezien jongeren dikwijls als eerste met de vinger worden gewezen en snel een etiket worden opgekleefd van "onvoldoende".
Jimmy Chimezie : dat lijkt mij het meest duistere geval. Was ook al eens een paar maanden weg omwille van familiale redenen en raakte vervolgens met moeite nog in België terug vanwege administratieve chaos.
Kenny Steppe van Heerenveen : het lot van een doelman is niet simpel. Ze hebben er maar eentje nodig in een ploeg en toch is het belangrijk dat men als club twee goeie keepers heeft. Roteren met doelmannen is minder in waardoor een tweede keeper die best heel wat kwaliteiten heeft zomaar langdurig aan de bank gekluisterd kan blijven. Op zichzelf is de komst van Steppe geen slechte zaak gezien zijn leeftijd en Belgische voorgeschiedenis, maar de vraag is of het nodig was wetende dat we Clepkens achter de hand hadden. Toch is het antwoord waarschijnlijk ja, want Glen De Boeck leek mij geen fan van Michaël en dan staat men als club machteloos.

PVW.