StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo JAARLIJKSE QUIZ WAS NOOIT VOORDIEN SPANNENDER.


"Had ik het maar geweten", het lijkt op een soort noodkreet die weinig goeds voorspeldt, maar het gaat wel degelijk over de naam van de winnaars van onze quizavond van afgelopen vrijdag 15 november. Vijftien november en 15 deelnemende ploegen, het zaaltje van ons lokaal Café Den Belly’s, zat afgeladen, maar vooral gezellig vol met een 60tal mensen die er zin in hadden. Het quizverloop kende een scenario waarvan elke organisator droomt : een tof en sportief publiek, 100 vragen waar ieder van de deelnemers wel zijn gading in vond en een ongelooflijk spannend verloop met voortdurend wisselende leiders zodat het niet eens toeval was dat na de allerlaatste vraag twee ploegen met hetzelfde aantal punten eindigde. Het reglement moest uitsluitsel brengen en daarin stond dat in geval van gelijk aantal punten, het resultaat van de eerste reeks doorslaggevend zou zijn. Hierdoor werd "Had ik het maar geweten" de uiteindelijke winnaar en dat heeft het winnende kwartet amper 13 keer moeten denken, want met 87 op 100 werd er lustig op los gescoord. Proficiat aan kapitein Mirko Heremans van wie ik wel wist dat hij een uitstekend voetbalanalist en dartser is, maar blijkbaar weet hij ook van wanten als het over de dagelijkse dingen in ons leven gaat zoals sport, cultuur, actualiteit, televisie en muziek om maar een greep te doen uit het prima gevarieerd vragenaanbod. Op de tweede plaats met dus evenveel punten als de winnaars eindigde de Challengers onderleiding van ons nieuw lid Geert Blommaert en ook dat is uiteraard een dikke proficiat waard. Op de derde plaats met een verwaarloosbare achterstand van slechs één schamel puntje finishte het team van de Beverboys dat onder leiding stond van Michel Suy. Kwist Het met schipper Yves Maesschalck aan het roer nam een blitzstart en voer na 2 gespeelde ronden alleen op kop, maar zei misten daarna enkele keren nipt een boei zodat een knappe vierde plaats hun lot werd. Een tof gebaar was er van de ploeg Het Laatste Ploegske die de ploeg die echt als laatste eindigde (Den Belly Ladies) op een rondje trakteerde uit solidariteit.
Onderaan dit artikel de volledige eindstand.

Op het gevaar af iemand te vergeten, doe ik toch een poging om een aantal mensen van harte te bedanken voor hun bijdrage aan deze bijzonder geslaagde avond.
De algemene leiding rustte in de voortreffelijke handen van ons bestuurslid Walter Van Doren die simpelweg voor een fantastische quiz heeft gezorgd. Iris en Johnny vormden wederom een betrouwbare jury die feilloos werk afleverde. Ronny was de onmisbare helpende hand die het uitdelen en ophalen van de antwoordbladen voor zijn rekening nam en daardoor een paar schoenen heeft versleten. Duizendpoot Johnny was verantwoordelijk voor het culinair gedeelte en kreeg in de voorbereiding daarvan de charmante assistentie van Tilly.
Ik hou er ook aan alle schenkers van onze prachtige prijzentafel te bedanken, evenals alle deelnemers voor hun positieve en sportieve ingesteldheid tijdens de quiz.
Een compliment verdienen ook Jo en zijn schoonzoon Anton die het klaarspeelden voor een prima bediening te zorgen en ondertussen probleemloos mee te strijden voor een ereplaats.
Deze schitterende activiteit krijgt volgend seizoen zeker een opvolger op de kalender en hopelijk wil quizmaster Walter zich dan met hetzelfde engagement hierover ontfermen.
Hou zeker de komende dagen de rubriek foto’s in het oog om de herinneringen aan deze geweldige quizavond nog eens te herbeleven.

Patrick Van Wesemael.

EINDSTAND :

1. Had ik het maar geweten : 87 punten
2. De Challengers : 87 punten
3. De Beverboys : 86 punten
4. Kwist het : 83 punten
5. Het laatste ploegske : 79 punten
6. De Goddelijke Alwetendheid B : 79 punten
7. De Candidato's : 78 punten
8. De Kastaars : 77 punten
9. Bokrito : 75 punten
10. Het Geel-Blauw-Zwart team : 73 punten
11. De Tappers : 72 punten
12. De Outsiders : 72 punten
13. De Wistjedatjes : 71 punten
14. De Themacafélady's : 68 punten
15. Den Belly Ladies : 61 punten