StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ivoorkust mag naar Brazilië.
Het 1-1 gelijkspel van Ivoorkust bij Senegal zaterdag was voor de Afrikaanse Olifanten voldoende om zich te plaatsen voor het WK van volgend jaar in Brazilië en dat is alweer knap van Copa en Co. Nu zal qualificatie in Afrika misschien iets eenvoudiger zijn, maar het blijft toch een bijzondere prestatie wanneer een land zich voor de derde opeenvolgende keer kan qualificeren voor een WK. Anderzijds is Ivoorkust er nog zelden of nooit op een wereldkampioenschap in geslaagd de tweede ronde te bereiken en met de klasse die in het team zit wordt dat stilaan tijd. Goed en verzorgd combinatievoetbal spelen doen ze als de beste, maar hun overwicht uitdrukken in goals en driepunters blijft lastig ondanks zoveel voetballende weelde. Het is wellicht niet uitgesloten dat de Rode Duivels straks in Brazilië in een groep worden ondergebracht met Ivoorkust en dan wordt het vriendschappelijk treffen tussen beide landen dat in mei in het Koning Boudewijnstadion op het programma staat en waar ongetwijfeld heel wat supporters van SK Beveren naar uitkijken, haast zeker afgevoerd.

* YB SKB stunt in Sint-Niklaas.
Trainer Benny Van Polfliet heeft zijn eerste overwinning met YB beet en het is er eentje die mag gezien worden. YB won met 1-2 bij Gerda Sint-Niklaas en dat mag best een opzienbarend resultaat worden genoemd. Zo komen er op amper een weekje tijd 6 punten bij en dan kan het snel gaan in het voetbal. Bobke, Benny verloor ook zijn eerste match met YB thuis tegen Kieldrecht, dus ge weet wat U te wachten staat in Gent !
Verder was er zaterdagavond in derde klasse A al heel wat bedrijvigheid. Rc Mechelen en Bornem maakten er een geweldig potje van, maar de Klein-Brabanders verloren helaas met 4-3. Mechelen staat op een mooie tweede plaats achter leider Oudenaarde dat met 3-2 de topper van Londerzeel won, maar de Maneblussers hebben wel een match minder gespeeld.
Torhout ging zwaar onderuit tegen Sportkring St.-Niklaas (0-3) en omdat bij de winnaar een aantal ex-Freethielgangers rondlopen, kan ik mij daar best in vinden.

PVW.