StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.
* Wat zaken gelezen of gehoord via de website van Waasland-Beveren.
Donderdag werd er (stiekem denk ik) vriendschappelijk gespeeld op de Freethiel tegen tweedeklasser Eendracht Aalst. Zou Vanbelle van de partij geweest zijn ? Wesley is bezig aan een sterk seizoen bij de Ajuinen en lost, rijkelijk laat, stilaan de verwachtingen in die hij als belofte bij KV Mechelen opgekleefd kreeg. WB won met 3-2 na goals van Belhocine en 2x Demjan.

Verder wordt er op de officiële clubwebsite veel reclame gemaakt voor een abonnement op de tweede seizoenshelft die wat de thuiswedstrijden betreft op 30 november begint tegen Charleroi. Sympathiek dat de club een inspanning doet om mensen met goeie voorwaarden te lokken, maar een steeds terugkerende opmerking bij de reeds bestaande abonnementhouders is dat zij (de meest rouwe abonnees dus) wel eens vergeten worden. Tegen Cercle mochen zij wel iemand gratis meebrengen, maar het in voorverkoop afhalen van die tickets is voor veel mensen een struikelblok, een zondagavond en WB-Cercle is niet meteen de meest aansprekende affiche en wie breng je als trouw abonnee mee ? Je voetbalvrienden hebben ofwel ook een abonnement of zijn niet meteen geïnteresseerd in een dergelijke affiche.
Misschien toch maar eens overwegen om bij de start van de abonnementenverkoop in juni of juli een aantrekkelijke prijs te vragen zodat de twijfelaars overtuigd raken dat ze hun broek niet kunnen scheuren.
Wel mooi vind ik de inspanning die WB en lokeren hebben afgesproken om de midweekse bekermatch voor de Cofidis Cup op 4 december tegen zeer aantrekkelijke prijs aan te bieden. Tien Euro voor een staanplaats, vijftien Euro voor een zitplaats en 5 Euro voor kinderen die jonger dan zestien jaar zijn, dat spreekt aan voor een bekermatch met derbykarakter waarin de thuisploeg nog wat recht te zetten heeft.

Tot slot heb ik geluisterd naar de uitzending van WB-TV waarin Henkens, Maman, Czerniatynski en T3 Guy Kiala aan het woord komen. Van Cernia onthou ik dat men naar Zulte-Waregem is gegaan voor een puntje en dat men naar Gent trekt met hetzelfde doel. Een beetje poker spelen naar de tegenstander toe, een eerlijke mening of juist een realistische ? De bal is rond en we weten dat de kans op een nederlaag groter is dan op een overwinning in de Ghelamco Arena, maar gezien onze benarde positie in de rangschikking is er toch maar één optie volgens mij : gaan voor drie gouden punten !

De kennismaking met Hanan Maman was een aangename. Eentje van de hoop omdat hij voor het eerst speelminuten kreeg in de Jupiler Pro League. Maar ook eentje van lichte ontgoocheling omdat hij maar iets minder dan een halve time mocht spelen.
Hanan besefte wel dat hij de man van de match kon zijn geworden in Waregem omdat hij bij een 0-0 tussenstand enkele goeie kansen die hij echter zelf had opgezet, jammerlijk onbenut liet. Als je het mij vraagt maakte de Israeliër een veelbelovend debuut, maar één zwaluw maakt uiteraard de lente niet en in de koude wintermaanden die voor de deur staan vrees ik dat de zwaluwen zo slim zijn geweest betere oorden op te zoeken.

PVW.