StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo FREETHIELSPROKKELS.

* Beloften nemen het vrijdagavond tegen Anderlecht op.
Aanstaande vrijdag 22 november om 19.30 uur nemen de beloften van Tim Bavré het op Puyenbeke op tegen Sporting Anderlecht en dat is een dikke aanrader. In de jeugdreeksen van de Brusselaars en daar mogen we de doublures gerust toe rekenen, loopt vaak een nog onbekend maar getalenteerd aantal voetballers rond dat nooit tot het fanion van Paars-Wit zal doordringen, maar voor veel eersteklassers een versterking zou zijn.
Voor Sterckx (als hij meedoet) en Alec Luyckx zal het een speciale wedstrijd worden, want zij behoren tot de categorie die ik hierboven beschreef. Als René Sterckx van blessures gevrijwaard kan blijven, moet hij in staat worden geacht op korte termijn mee te dingen voor een basisplaats bij WB. Alec Luyckx is er volgens mij nog geen 20, maar zeker iemand met potentie. Probleem met dat soort spelers is dat zij dikwijls met een hoog verwachtingspatroon worden ingehaald vanwege het Anderlecht-etiket dat zij opgekleefd krijgen. Logisch, want alhoewel er in voetbal geen garanties bestaan, is het mooi meegenomen om zijn jeugdopleiding bij Anderlecht geheel of gedeeltelijk genoten te hebben. Vandaag dus geen beloftenverslagje zoals meestal op dinsdag na de maandagavondwedstrijd, want dat komt er pas zaterdag aan.

* Weekendoverzichtje lagere reeksen in een notedop.
Zondag gaven we jullie al enkele resultaten mee van zaterdagwedstrijden en vandaag vervolledigen we ons overzicht. Robby Buens die sinds kort aan de slag is bij Destelbergen in tweede provinciale Oost-Vlaanderen speelde in St.-Denijs 2-2 gelijk.
In eerste provinciale Antwerpen zijn we altijd benieuwd hoe het de broers Snellie bij Antonia Zoersel vergaat en dat was ver van schitternd dit weekend. Antonia ging met 7-2 onderuit in Herentals en zou Kristof van een dergelijke pandoering nog slecht slapen.
Mariekerke kende eveneens een mindere dag na 1-2 verlies tegen Schriek.
Beerschot en De Kempen blijven daar zo goed als zij-aan-zij weekelijks verder afstand nemen van de anderen, want van concurrentie is er al een tijdje geen sprake meer.
In derde klasse B haalde Berchem een belangrijke overwinning bij Grimbergen met 1-3 en heeft Dirk Geeraerd ongetwijfeld in stilte gedacht : merci Bart Selleslags. Omdat ook de andere ploegen onderaan punten snoepten zijn de zorgen voor Geeraerd nog iet van de baan, maar Berchem staat ondertussen wel op één driepunter van de grote middenmoot. Mooi voor Geeraerd en de traditieclub Berchem, maar vraag is of we het de club van een voorzitter die de wetten van sportiviteit en menselijkheid met de voeten treedt, moeten gunnen. Wel leuk voor Dirk natuurlijk, want ik ben alvast nog niet vergeten welk een huzarenstuk hij met Waasland-Beveren heeft gerealiseerd, zowel in tweede als in eerste.
Het is niet voor niks dat Kristof Snelders zich onlangs op onze website liet ontvallen dat hij een zwaar onderschat trainer is. En terwijl ik de naam Geeraerd noem flitst plots ook de naam van Bart De Roover door mijn hoofd. Die leek enkele jaren geleden helemaal op weg het te gaan maken als jonge coach in het Belgisch voetbal nadat hij bij RS Waasland een aantal jaren schitterend werk had geleverd en nipt de promotie naar eerste had gemist met Waasland op Lierse en dit telkens met een elftal zonder grote namen. Waasland-Beveren had wellicht zijn fusieleven graag willen inzetten met Bart als hoofdtrainer, maar Zulte-Waregem trok aan zijn mouw en die kans wou de introverte De Roover liever niet laten liggen.
Het werd helaas voor hem een flop en ook de overstap daarna naar Antwerp leverde niet het verhoopte succes op. Om maar te zeggen hoe snel het kan gaan in het voetbal, zowel in positieve als in negatieve zin.