StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Barak Badash was even op de Freethiel.
Vorige week donderdag toen Eendracht Aalst naar de Freethiel afzakte om de mannen van Bob Peeters die de voorbije weken weinig matchritme hadden vergaard partij te geven, bracht Barak Badash een verrassingsbezoekje aan onze club waar slechts één enkele landgenoot van hem (Hanan Maman) is overgebleven. Badash die momenteel in Israël aan de slag is en enkele dagen in ons land vertoefde, dronk er koffie met wat vrienden die hij vorig jaar op de Freethiel had gemaakt.
Het is onjuist dat Badash op de club aanwezig was om er te praten over een mogelijk tweede verblijf in het Waasland tijdens de winterstop, maar er zijn natuurlijk in het verleden nog dingen ontkend die kort daarna toch bewaarheid werden.

*Zou er bij Waasland-Beveren interesse zijn voor een blindentribune ?
Bij mijn weten zijn thans een viertal (kunnen er ook 5 zijn) clubs in de Jupiler Pro League uitgerust met een blindentribune. In Gent, Genk, Anderlecht en Standard kunnen visueel-gehandicapten indien zij dat wensen naar de wedstrijd gaan van hun favoriete club en zich daar melden om samen met hun begeleider plaats te nemen in de blindentribune. Uiteraard dienen er vooraf met de verantwoordelijken van de betreffende clubs goeie afspraken worden gemaakt.
Ook De Belgische Voetbalbond biedt deze service aan voor blinden of slechtzienden die in het Koning Boudewijnstadion wedstrijden van de Rode Duivels bijwonen.

Hoe werkt het systeem : de visueel gehandicapte krijgt een draadloze koptelefoon ter beschikking en zodra de wedstrijd aanvangt hoort hij daarin het commentaar van de wedstrijd dat wordt gegeven door vrijwilligers die opgeleid zijn door de VZW Intro-Events. De commentaar is zeer gedetailleerd en specifiek afgestemd op de aanwezige visueel gehandicapten in het stadion.
Uiteraard is geen enkel stadion automatisch uitgerust met een installatie die de blinden of slechtzienden van commentaar voorziet. Het is pas wanneer er voldoende interesse bestaat bij de desbetreffende doelgroep dat overwogen kan worden hiervan werk te maken, want het spreekt vanzelf dat hieraan een prijskaartje is verbonden.

De regel is dat de visueel-gehandicapte een geldig ticket aankoopt en dat zijn begeleider recht heeft op een gratis ticket.

Mochten er mensen dit bericht lezen die denken iemand te kennen die het op prijs zou stellen dat deze service naar blinden en slechtzienden toe ook bij Waasland-Beveren word aangeboden, ben ik altijd bereid te proberen hiervoor het nodige te doen via sponsoring. Ik heb er weet van dat bij KAA Gent tweewekelijks vast een zestal mensen van deze mogelijkheid gebruik maken en dat aantal kan soms oplopen tot een tiental. Geïnteresseerden kunnen zich melden via : info@geelblauwdenbellys.be

PVW.