StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat is er toch aan de hand met die voorzittersstoelen ?
Bij de derdeklassers Bornem en Rc Mechelen (toevallig namen ze het vorig weekend nog tegen mekaar op) zit men zonder voorzitter. De achterliggende redenen daarvoor zijn mij onbekend en evenmin mijn zaken, maar was er eerder al geen sprake van dat ook voorzitter Melchior Roosens er het bijltje zou bij neerleggen ? Is dat nog op komst of ondertussen al lang geen item meer ?

* Clepkens vindt onderdak in Guldensporestadion.
Hij begon vorig seizoen nog als titularis aan het eerste seizoen van Waasland-Beveren in de JPL, maar op 13 oktober moest hij op speeldag 13 in Lokeren voor het eerst op de bank plaatsnemen van Dirk Geeraerd. Aanvankelijk werd zijn verwijdering afgedaan als wat naweeën van de geboorte van het eerste kindje in het gezin Clepkens, maar omdat Coosemans goed overnam kwam van 1 keer bankzitten een tweede keer enz. het zou Michaël niet meer lukken zijn plaats terug te winnen, ook niet toen Geeraerd werd opgevolgd door Glen De Boeck. De uitzichtloze situatie van Michaël verbeterde er niet op toen in het tussenseizoen Kenny Steppe vanuit Heerenveen neerstreek op de Freethiel. Zelfs met de komst van Bob Peeters zag het er niet meteen naar uit dat de hiërarchie bij de doelmannen drastisch zou wijzigen, al gunde Danny De Maesschalck Clepkens wel een zitje op de bank in Standard. Omdat men in Kortrijk met keepersproblemen zat werd een overgang van Michaël naar het Guldensporenstadion aan de geschillencommissie van de KBVB voorgelegd en zo blijkt met gunstig resultaat. Vanaf dit weekend is Clepkens in theorie inzetbaar bij Kortrijk en ik denk dat er op de Freethiel niemand te vinden is die daar iets op tegen heeft. Niet omdat we hem zo graag kwijt zijn, maar gewoon omdat iedereen hem deze stap voorwaarts zo ontzettend gunt. Als derde doelman bleef Cleppie zich steeds voorbeeldig inzetten op training en bij de beloften en hij bleef zich correct gedragen ten opzichte van de spelersgroep. Voor die immer positieve ingesteldheid wordt hij nu beloond en zo zien we het graag. Dat anderen een voorbeeld zouden nemen aan zijn professioneel gedrag in momenten dat het eens wat tegen zit. Succes makker in Kortrijk !

* Heeft de manager geluisterd naar zijn bazen ?
De voorbije weken kwam er na het ontslag van Glen De Boeck nogal wat commentaar op de wijze waarop dat tot stand was gekomen nadat manager Dirk Poppe meteen na de verloren wedstrijd tegen Lokeren op televisie had verkondigd dat Glen zeker op de bank zou zitten in Standard wat achteraf niet bleek te kloppen. Die handelswijze werd Dirk Poppe niet in dank afgenomen door heel wat mensen binnen de entourage van de club, maar de bedenking die ik mij hierbij maak is de volgende : onze algemeen manager wordt wel eens vaker met een vermanende vinger gewezen omdat hij de meeste beslissingen op een dictatoriale wijze zou nemen. Dan is hij toch in het geval van het ontslag van De Boeck teruggefloten door zijn bestuur, of vergis ik mij ?
Van iemand met de functie zoals Dirk Poppe bestaat volgens mij de klok rond de mogelijkheid om commentaar te geven, want hoge bomen vangen veel wind. Anderzijds vind ik dat onze manager geen of weinig netelige kwesties ontwijkt zolang de manier waarop deze worden aangebracht binnen de spelregels van het fatsoen blijven. Poppe is ook niet de man die zijn paraplu gemakkelijk open trekt en zijn verantwoordelijkheid doorschuift. En ik ben er van overtuigd dat Dirk veel liever als de populaire altijd-ja-knikker door het leven zou gaan en met iedereen goede vriendjes zijn, maar ik vrees dat zoiets in zijn functie onmogelijk is. Voor alle duidelijkheid : vooraleer men mij opnieuw verdenkt van spreekbuis van het bestuur te zijn, ik heb Dirk Poppe in al die jaren dat hij algemeen manager is bij WB enkel gesproken toen ik hem een tweetal keer mocht interviewen op een sportavond in het Themacafé.

* Nog enkele kleine correcties.
Deze week schreef ik hier dat Barak Badash vorige week op de koffie was bij wat vrienden op de Freehtiel en er ongetwijfeld zijn enige landgenoot Hanan Maman goeie dag zou zeggen. Ik dacht toen al, vergeet ik er niet eentje en ja hoor ! Schande, want hoe kon ik de man vergeten wiens geblesseerd uitvallen mij een nachtmerrie heeft bezorgd. Ramy Gershon is uiteraard ook een landgenoot van Badash en Maman en hopelijk staat hij liever volgende week dan over 2 weken weer in de ploeg, maar nu ben ik even aan het dagdromen, want het zal nog wel iets langer duren.
En van vorige week herinner ik mij ergens gemeld te hebben dat de Rode Duivels in mei vriendschappelijk oefenen tegen Ivoorkust, maar ik meen ondertussen vernomen te hebben dat deze interland voor begin maart is.

PVW