verslag KWALITEIT HAALT HET NIPT VAN DE MENTALITEIT.

Beloften verliezen met 0-1 van Anderlecht na individueel foutje.
Een piepjonge Beverse beloftenploeg met enkel Arne Van Den Eynde als vertegenwoordiger van de A-kern heeft vrijdagavond na een zeer intense wedstrijd met het kleinste verschil de duimen moeten leggen tegen Anderlecht. De bezoekers begonnen aan een verschroeiend tempo en lieten WB geen moment de kans om zich in de partij te knokken.
Het enige doelpunt van de avond viel op het kwartier na ongelukkig balverlies van Nathan Volckerick op de helft van de tegenstander waarop Anderlecht een snelle omschakeling in huis had en WB onvoldoende doordekte. Een vrijstaande speler aan de tweede paal werd bereikt en diens voorzet werd bij de andere paal in een leeg doel gewerkt.
In de 38ste minuut haalde Tim Bavré Gilles Van Remoortele die niet goed in de match zat naar de kant en Maxim Nys kwam hem op de linksachter vervangen.
Waasland-Beveren raakte weinig verder dan wat ongevaarlijke hoekschoppen, al moest de Brusselse portier kort voor de pauze een keertje attent handelen op een goeie poging van Ruben Stuer waardoor de spelers met een 0-1 gingen rusten.

De aanpak van Anderlecht in de tweede helft bleef ongewijzigd met wederom veel hoge pressing met een bal op de paal en een prima redding van Brent Van Steenlandt of de 0-2 was een feit geweest. In de 55ste minuut werd een vermoeide Van Den Eynde opgevolgd door Younes De Witte en 20 minuten later moest Yannick Cathoir noodgedwongen met een voetblessure plaats maken voor Mathias Coekaerts. In het slotkwartier ging Younes De Witte vooraan Ennes Vuran gezelschap geven en de bezoekers raakten zowaar het noorden kwijt. De verhoopte gelijkmaker was in de 85ste minuut dichtbij. Volckerick met de doorsteekbal op Vuran die op zijn beurt Josué Kabongo in het straatje stuurde, maar zijn schot werd afgeblokt en belandde naast het doel.

Anderlecht was onbetwistbaar de meest kwalitatieve en beter voetballende ploeg, maar een zeer jong WB dat voor het eerst in deze onuitgegeven formatie speelde, bood dapper weerwerk. Het schouderklopje van de week gaat ditmaal naar de sterk ingevallen Maxim Nys.
Volgende week vrijdag 29 november om 19.30 uur is Tim Bavré met zijn jongens de gast in Jan Breydel voor de confrontatie met Club Brugge.
Uit de ziekenboeg kwam het positieve nieuws dat Timothy Smet en Yentl De Rongé op de goeie weg terug zijn, maar de gisteren ook degelijk ingevallen Mathias Coekaerts liep dan weer een blessure aan de ligamenten op.