Als er tijdens en na de wedstrijd Gent-WB alleen maar wordt gepraat over het onmiskenbaar prachtig stadion van de thuisploeg, dan komt dat wellicht omdat er onvoldoende kan gezegd worden over wat er op het veld te beleven viel en het lijkt mij dat de spelers nog niet helemaal door hebben hoe ernstig de sportieve toestand wel is.

In Waregem brak de veer na 70 minuten, gisteren was dat een vijftal minuten eerder. Maar anders dan aan de Gaverbeek werd er zaterdag in de Ghelamco Arena niet goed gevoetbald en vooral te weinig doelgevaar gecreëerd. Een poging van Demjan en eentje van Trickovski, dat is een veel te magere balans na 90 minuten voetballen. En nochtans was dit Gent te pakken, maar niet door dit Waasland-Beveren uiteraard. De mannen van Rednic hadden in de eerste helft het betere van het spel, kregen ook een paar goeie kansen, maar dat het aan de rust nog 0-0 stond was geen echte verrassing.

In de tweede helft deed de Gentse coach beroep op enkele bankzitters waaronder Pedersen en El Ghanassy die samen opgeteld meer hebben gekost dan het hele elftal van WB en dat was er ook aan te merken. Er zat plots een stuk meer vaart in het spel van de Buffalo's en dat gekoppeld aan het aanwezige technisch vernuft, bleek een giftige cocktail voor Waasland-Beveren. De goals die niet konden uitblijven vielen in de 64 en 68ste minuut door toedoen van Dejaegere en El Ghanassy. In de resterende 20 minuten slaagde WB er niet in een vuist te maken en gezien de 70 voorgaande minuten lag dat ook niet in de lijn van de verwachtingen. Onze ploeg was te weinig dominant aanwezig en moeilijk om daarvoor een speler of een compartiment van de ploeg met de vinger te wijzen. Een collectieve off-day als je het mij vraagt en eentje die zeer ongelegen komt afgaande op de verrichtingen van Oostende, Charleroi, Lierse en OHL. De kloof met de concurrentie bedraagt al 6 punten en maak dat maar eens goed voor een ploeg die zo moeilijk tot scoren komt. Natuurlijk is het veel te vroeg om de handdoek te werpen, maar in Gent miste ik toch weer het vuur in de ploeg wat er wel was in Standard, Waregem en tegen Cercle.