StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Heeft Waasland-Beveren de verkeerde huurlingen aangetrokken ?
Het is uiteraard altijd zoveel gemakkelijker praten achteraf. Bij de wekelijkse analyse van het weekendvoetbal op Radio1 door Peter Vandenbempt, kwam natuurlijk de 4-0 stuntzege van Oostende tegen Genk ter sprake. Daarbij drukte Peter zijn verontwaardiging uit over het onwaarschijnlijk zwak vertoon van de Genkenaars, in die mate zelfs dat coach Mario Been aan de rust naar de scheidsrechter was gestapt om te vragen of hij er voor een keertje meer dan 3 mocht vervangen. Anderzijds was er de bewondering voor het Oostende van Fredje Vanderbiest, maar in weinig mindere mate ondertussen ook het Oostende van Marc Coucke wiens centen voor het verschil lijken te zorgen. Berrier, maar toch ook de bij Anderlecht gehuurde jongeren Fernando Canesin en Jordan Lukaku. Laatstgenoemde gaf door balverlies in de wedstrijd WB-Oostende zelfs een flinke zet voor de 2-0 van Sterckx, maar het ziet er naar uit dat het rendement van deze 2 leergierige tieners straks hoger uitvalt dan het aantrekken van Veselinovic en Sterckx (René is ondertussen wel definitief aangeslote bij WB). Ik heb in het verleden wel eens opgevangen dat Waasland-Beveren en Anderlecht goeie contacten onderhouden en dat mag ik ook afleiden uit het vriendschappelijk duel van een paar jaar geleden en recentelijk de transfers van Aoulad, Sterckx en Veselinovic, maar misschien was er nog wel wat beters beschikbaar bij de Brusselaars.

* Beknopt weekendoverzicht lagere reeksen.
YB SKB kon op de Freethiel zaterdagavond niet compenseren wat er in de Ghelamco Arena fout liep. De ploeg van Benny Van Polfliet verloor thuis tegen Beervelde met 2-4. In de marge : toevallig dit weekend aan de weet gekomen dat Benny Van Polfliet en Bart Selleslags samen op de trainersschool zaten en als ik mij niet vergis zat toen ook Danny De Maesschalck daar in diezelfde periode zijn broek te verslijten.
Een stapje hoger dan YB SKB nl. in tweede provinciale Oost-Vlaanderen maakte Robby Buyens enkele weken geleden een opgemerkt debuut bij Destelbergen, maar ik denk dat ze te veel aan het feesten zijn geweest, want de voorbije speeldagen was er een behoorlijk verval waar te nemen. Gisteren werd er met 1-3 verloren van Adegem.
Nog een stapje hoger maar dan in de provincie Antwerpen, dendert de Beerschot-trein aan kampioenstempo verder. Bij Katelijne werd met 0-5 gewonnen, maar ook Antonia Zoersel was nog eens aan het feest. Ditmaal werd met 0-2 gewonnen in Heikant. Of Snellie een stukje of de hele productie voor zijn rekening heeft genomen weet ik niet, maar hij heeft er ondertussen toch al 2 in het mandje gelegd zou Bossie zeggen. Branddonk bleef met 1-0 de baas over de visboeren van Mariekerke.
In derde klasse B is Dirk Geeraerd aan 10 op 12 toe met Berchem. Ditmaal werd koploper Zaventem na een spannende strijd met 3-2 geklopt en dat onder het goedkeurend oog van de voorzitter van supportersclub Den Belly's Ronny Vanderbiesen. Als er ergens te feesten valt is die zeker in de buurt ! Prima overwinning trouwens van Berchem en eentje van wie ik zeker weet dat zij bij één iemand een dubbel gevoel naar boven haalt. Een gevoel van enerzijds voldoening en trotsheid dat deze mooie traditieclub sportief weer meedoet, maar anderzijds een gevoel van "jammer dat ik dit vanop afstand moet volgen".
In derde klasse A zorgde Bornem voor een stuntje door het hoog aangeschreven Aat met 2-0 te verslaan. De buren uit Temse deden ook goeie zaken door met forfaitcijfers uit te halen tegen Torhout. Bornem en Temse lossen mekaar van geen vin (1 vin/puntje om juist te zijn in het voordeel van de azijnzijkers en wie op onze quiz aanwezig was op 15 november weet wie ik hier bedoel). Omdat leider Oudenaarde in Koksijde verloor en Rc Mechelen flink uitpakte tegen Izegem (4-0), is het verschil slechts 2 puntjes geworden, maar Mechelen heeft een match minder gespeeld.
In tweede klasse onthou ik de gelijkmaker van Seoudi in de wedstrijd Tubeke-RWDM Brussels.

PVW.