StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bedankt Meneer Coucke.
In Sportweekend afgelopen zondag werd een reportage gedraaid over Bob Peeters die na een jaartje geleden te zijn bedankt voor bewezen diensten bij de Buffalo's opnieuw de gast was in Gent, maar ditmaal met WB en in de Ghelamco Arena. Dat we in Extra Time, in goede of slechte tijden, nooit zullen geraken heb ik hier tot in den treure al veelvuldig aangeklaagd, maar de naam van WB viel wel in een programma met meer klasse dan het elitepannel van Extra time. Jordan Lukaku en Marc Coucke waren maandagavond immers de gast in Reyers Laat om er te vertellen dat zij o.a. tot een stuk in de nacht op de tafels hadden gedanst na de 4-0 winst van Oostende tegen Genk. Nu hebben wij ons in de terugrit van Gent naar Bornem op de bus ook formidabel geamuseerd, maar daarna in Den Belly's van pret op de tafels dansen was er niet meer bij. Maar ik zou het hebben over hoe de naam van Waasland-Beveren ter sprake kwam in Reyers Laat. Ondanks de euforie was Marc Coucke voldoende realist om te beseffen dat thans alles naar wens verloopt, "maar als Waasland een paar keer wint is er misschien opnieuw paniek", wou hij alshetware de Waaslanders een zetje geven om het toch wat spannend te houden. Wel Couckie, daar zullen we proberen zaterdag tegen Charleroi al eens werk van te maken ! Overigens, toffe gast die Marc Coucke van wie Fred Vanderbiest in Extra Time eerder op de avond toegaf dat het zonder de inbreng van Coucke bij Oostende het verhaal er wellicht heel anders had uitgezien.
Toegegeven, ik was behoorlijk gecharmeerd over de liefdevolle wijze waarop toch een wielerfanaat als Coucke sprak over de manier waarop hij de transfers van Canesin en Lukaku met Anderlecht had afgehandeld. Veel geld hebben is plezant en opent ook gemakkelijker deuren, maar vanuit die luxe mens en sympathiek blijven doen er hem niet zoveel na.

* Te ruime kern bareert speelkansen van de jeugd.
De voorbije maanden werd hier en daar geopperd dat de clubleiding er beter zou aan doen om prioriteit te geven aan kwaliteit in plaats van kwantiteit bij het samenstellen van de A-kern. Ik val in herhaling door te stellen dat het altijd makkelijker praten is achteraf, maar er zit nog een onderschat nadeel aan een te grote spelersgroep. Hierdoor moeten wekelijks te veel spelers afvallen die dan matchritme moeten opdoen bij de beloften, maar dat heeft uiteraard een enorme impact op de goeie werking van de beloften, u19 en u17. Dit kettingeffect heeft tot gevolg dat spelers zelfs in hun eigen leeftijdscategorie onvoldoende aan de bak komen, laat staan de kans krijgen om af en toe eens mee te doen in een hogere leeftijdscategorie. En anders dan bij heel wat ploegen die sportief ontgoochelen, wil Waasland-Beveren voorlopig niet terugvallen op enkele van de betere jeugdelementen. Ik begrijp dat het geen cadeau is voor een jeugdspeler om in een vierkant draaiend elftal te worden gedropt omdat zij raar maar waar dikwijls nog als eerste op de korrel worden genomen. Toch kan het er bij mij niet goed in dat bv. een jongen als Arne Van Den Eynde van wie ik absoluut geen wereldster wil maken (Arne is overigens de bescheidenheid in hoogst eigen persoon), tot nu toe geen enkele kans heeft gekregen. Vreemd, want het Beverse middenveld wordt niet onterecht wel eens vaker verdacht van het compartiment te zijn wat niet naar behoren functioneert en waarom dan niet een keertje zo'n Van Den Eynde brengen ?

Vaak liggen slechte financiële en sportieve resltaten aan de basis van de ontdekking van een eigen jeugdproduct, maar het ziet er voorlopig niet naar uit dat Arne enig voordeel zal halen uit de huidige sportieve malaise. En er zullen nu wel weer mensen gaan roepen dat Arne dezer dagen bij de doublures niet sterk bezig is, maar voor die gasten is het moeilijk goed doen. Als men uitblinkt bij de reserven wordt het afgedaan als "het is maar bij de beloften" en als ze een mindere wedstrijd spelen klinkt het "hij moet nog veel leren". Dit is geen pleidooi om plots een handvol jongeren voor de leeuwen te gooien, maar zouden zij het zoveel slechter doen dan hun collega's met het profstatuut ?

PVW.