StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB KILLERS VAN ANDERLECHT KILLEN.

De Sint en Kerstman leggen de laatste hand aan het maken van pakjes en toch staat er voor Waasland-Beveren zaterdag al een eerste allesofnikswedstrijd op het programma en de sportieve situatie is dusdanig dat wanneer Charleroi het kind van de rekening zou worden, nu reeds met zekerheid kan worden gesteld dat er nog een nummer 2, 3 enz. zullen volgen. Met een wel eens vaker te horen slogan zou ik durven zeggen : "de toestand is ernstig, maar niet hopeloos".

De nederlaag vorig weekend in Gent was een spijtige zaak, maar vooral het feit dat de concurrentie gretig en verrassende punten sprokkelde, maakte het verlies in de Ghelamco Arena dubbel zuur.
Tegen Charleroi staat het mes op de keel, want bijkomend puntenverlies is compleet uit den boze en zou gezien het programma van de volgende weken wel eens een triest afsluiten van 2013 kunnen hebben. Positief blijven is het devies, maar mag/moet er niet een gezonde dosis realisme voor een noodzakelijk evenwicht zorgen ?

De lat durven hoger leggen, is dat niet wat de hele entourage van WB wat nadrukkelijker dient na te streven om dit moeilijk verhaal alsnog een happy end te verkopen. Er was sprake van een soort voldoening na goeie matchen tegen Anderlecht en Club Brugge die uiteindelijk toch werden verloren en het puntje tegen Genk en Standard die op dat moment niet hun beste vorm te pakken hadden. Ik vond zelfs de draw in Charleroi en Bergen te verantwoorden, maar dat kwam wellicht omdat toen een achterstand nog werd opgehaald. Tijd voor een mentaliteitswijziging als je het mij vraagt, want de gemakkelijkste weg kiezen en zeggen dat we geen degelijk materiaal hebben, daar doe ik nog niet aan mee. Ik sluit mij evenmin aan bij Wesley Sonck die een paar weken geleden in Extra Time per se moest verkondigen dat misschien zelfs Mourinho WB niet zou kunnen redden. Dat er te veel spelers werden gekocht is een feit, maar het is niet omdat mannen als Demjan en Oumarou hier niet bekend zijn, zij als vanzelfsprekende miskopen mogen bestempeld worden. Wie had er al gehoord van de Kortrijkse topschutter Santini alvorens die in het Guldensporenstadion neerstreek ?

Met Charleroi krijgt Waasland-Beveren zaterdag een ploeg over de vloer waar men als het er een paar dagen niet stormt, zich zorgen maakt. Maar ondanks die typisch Waalse woeligheid (in Standard gaat het er niet anders aan toe) blijven de Zebra's wonder wel relatief vlot punten en stunten verzamelen zoals nog afgelopen weekend tegen Anderlecht. Als kleinere ploeg is daar altijd wat meeval voor nodig, maar wanneer men dat regelmatig doet is het geen toeval meer. Vorig seizoen zag ik daarin de hand van wie ik persoonlijk een jonge en goeie trainer vind (Yannick Ferrera), maar de van Woluwe overgekomen Mazzu is ook geen gewone jongen. Het is waarschijnlijk geen toeval dat vorig jaar Standard aan zijn mouw trok, maar toen liet de clubleiding van WS Woluwe hem niet vertrekken.

Als Waasland-Beveren kunnen we misschien hopen dat de egootjes van Charleroi (eigenlijk zijn dat de meeste eersteklassespelers wel) hun hoofd nog overloopt van voldoening na de knappe winst tegen de landskampioen, maar we zullen vooral moeten uitgaan van de eigen mogelijkheden en niet te veel rekenen op de gulheid van de tegenstander. In voorbeschouwingen als deze voorspellingen doen over de opstelling is de voorbije weken zinloos gebleken en eigenlijk maakt het mij ook weinig uit. Wie Bob Peeters morgenavond ook tussen de lijnen stuurt, ze moeten er voor gaan met het mes tussen de tanden. Wanneer dan na 90 minuten blijkt dat zelfs met die ingesteldheid het resultaat ontoereikend is, belooft het sportief slot van 2013 een zure nasmaak tot in 2014 te krijgen.

Patrick Van Wesemael.