verslag BELOFTEN SLIKKEN HALF DOZIJN GOALS IN BRUGGE.

Vrijdagavond trok een jeudig Bevers beloftenelftal min of meer verwachtignsvol naar Jan Breydel om er zijn gedeelde subtopppositie te verdedigen tegen een iets lager gerangschikt Club Brugge. Aan het einde van de eerste ronde is het immers zo dat de ploegen uit de linkerkolom verder voetballen na de jaarwisseling om de bovenste plaatsen onderling te betwisten/verdelen. Indien Waasland-Beveren zijn thuiswedstrijd op maandag 9 december met een driepunter besluit, maakt het veel kans in de linkerkolom te finishen en op die manier alshetware mee te doen in play-off I bij de beloften en dat is sowieso een leerzame ervaring voor onze jongens.

In de beloftenkern van Tim Bavré maakte enkel doelman Brent van Steenlant zijn opwachting als A-kernspeler, terwijl bij Blauw-Zwart een zevental jongens die meetrainen met de hoofdmacht met als meest bekenden keeper Sven Doest en Birger Maertens van de partij waren. De thuisploeg begon bijzonder gretig aan de wedstrijd en WB gaf in de aanvangsfase op alle fronten niet thuis. Een eerste waarschuwing kwam er op het kwartier met een bal op de lat, maar na 28 minuten klom Club op een verdiende 1-0 nadat Simon Spangenberg zich iets te eenvoudig liet uitspelen. Brugge was bij momenten indrukwekkend sterk en de Waaslanders hadden maar zelden iets in de pap te brokkelen en mochten wat blij zijn dat de rust met een 1-0 tussenstand werd gehaald.

Tim Bavré had tijdens de pauze voor zijn spelers een ander vatje open getrokken en in de eerste 10 minuten na de rust leek dat te lonen. WB stond goed, bood degelijk weerwerk en dwong zowaar enkele bescheiden kansen af, maar uitgerekend in die fase kantelde de wedstrijd. Een lange bal verschalkte de Beverse defensie die vergat uit te stappen waardoor een tweetal spelers konden ontsnappen en voor de 2-0 zorgen (er waren toen 54 minuten gespeeld). Een minuutje later haalde Bavré Spangenberg naar de kant en Timothy Smet kwam hem vervangen. In de 65ste minuut werd Younes De Witte vervangen door u19 Kevin Hebbelinck. Brugge bleef koortsachtig op zoek gaan naar de derde treffer, maar die viel pas in de 71ste minuut nadat een Bruggeling goed kon weg draaien van Niels De Pauw en diens trap de Beverse keeper Van Steenlandt in verlegenheid bracht. Een minuutje later werd Tom Vermeire gewisseld voor Gilles Van Remoortere. In de 76ste minuut kreeg Blauw-Zwart een vrijschop en die werd vanop 30 meter voorbij een reactieloze van Steenlant geknald (4-0).
Hek van de dam en in de 85ste en 89ste minuut maakte Brugge het half dozijn vol waardoor de zwaarste nederlaag uit de heenronde een feit was.
De Doublures hebben nu een dikke week tijd om deze pandoering te laten bezinken om op maandag 9 december om 19.30 uur op Puenbeke tegen Mechelen op zoek te gaan naar een overwinning die wellicht een plaatsje in poule I oplevert en dat zou een mooie bekronging zijn voor een al bij al zeer verdienstelijke heenronde.