StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een greep uit wat losse weekendsprokkels.
Opgemerkt tijdens Kortrijk-Zulte-Waregem van zondagavond het duo Dejaegere-Belhocine. Beiden hebben uiteraard samen gevoetbald bij Kortrijk, maar zouden ze het ook nog eens gehad hebben over de wedstrijd van vorig weekend toen Dejaegere Gent op 1-0 zette tegen Waasland-Beveren. Toen zaterdag aan de rust Demjan werd vervangen door Maman hoorde ik iemand kort in mijn buurt opmerken : "die zal nog naar de Engelse les moeten". Goe zenne !

* Beknopt weekendoverzicht lagere reeksen.
YB SKB verloor zaterdag met 2-0 bij rode lantaarn Melsele B dat door die overwinning WB Sint-Niklaas en YB SKB tot op 2 puntjes is genaderd.
In tweede provinciale Antwerpen boekte Antonia Zoersel van de Snellie-brothers een vlotte 3-0 overwinning tegen Arendonk, maar ook Mariekerke was aan het feest na 1-2 winst in Heikant. Beerschot-Wilrijk blijft autoritair op kop na 4-1 winst tegen Houtvenne.

In derde klasse B is Dirk Geeraerd met Berchem aan een opmerkelijke opmars bezig. Vorig weekend klopte de ploeg van het Rooi leider Zaventem en gisteren pakte Berchem wederom 3 belangrijke punten in Cappellen. Geeraerd zet een 13 op 15 neer en ik gis dat de Duvels in de plaatselijke kantine vlot over de toog zullen gaan. Vreemd genoeg heeft Berchem ondanks deze schitterende tussenspurt enerzijds nog maar 4 puntjes minder dan de nr 9 Kelmis, maar anderzijds tellen de nummers 17 en 18, Diegem en Fleurus, slechts 4 punten minder dan het team van Geeraerd.
In de A-reeks zaten Oudenaarde en Bornem al een speeldag voorop zodat zij dit weekend niet in actie kwamen. Racing Mechelen liet een uitgelezen kans liggen om voor het eerst dit seizoen Oudenaarde te passeren in het klassement. Racing verloor in Aat met 2-1. Vorig weekend verloor datzelfde Aat nog in Bornem met 2-0 en vernam ik dat Dissa tot driemaal toe alleen voor de Bornemse keeper Nico Baert was opgedoken, maar telkens bleef de Klein-Brabantse portier de baas in het rechtstreeks duel. De missers van Dissa zouden dus Aat duur te staan komen, want in het absolute slot van de wedstrijd scoorde Bornem nog tweemaal.
Temse ging flink onderuit in Hamme (4-1), en nu zijn feestdag er volgend weekend aankomt is Sportkring Sint-Niklaas goed onder stoom gekomen (logisch als men zolang op de stoomboot doorbrengt. Sportkring won met 1-3 bij Dender.

* Even wat nostalgie.
Toen ik zaterdagavond als bijna laatste het Themacafé verliet liep ik sinds lange tijd geleden Jean Vandenbrande tegen het lijf. De 67-jarige gepensioneerde postbode is een fantastisch iemand die wat mij betreft best al geruime tijd een standbeeld op de Beverse markt had mogen krijgen. Jean werkt momenteel als prospector voor de KBVB, maar was tientallen jaren jeugdtrainer op de Freethiel, maar vooral een zeer gerespecteerd jeugdscout.
Het lijstje van spelers die hij bij naburige ploegen ging bekijken samen met Oa. Willy Vergauwen is indrukwekkend. Jean heeft een duizendtal gedetailleerde scoutingsrapporten van jeugdspelers in zijn bezit en daar zitten heel wat namen bij van spelers die het in het verleden hebben gemaakt of nu nog op het punt staan dat te doen.
Vaak was het een kwestie om de ouders te overtuigen hun zoon naar de Freethiel te laten komen en dat was niet altijd een eenvoudige en dankbare job. Om de jeugdspeler zelf te overhalen om voor SK Beveren te kiezen, werd dikwijls aan het voetballertje gevraagd, "en manneke, wat zou jij graag hebben als cadeau?" Enig idee wat Geert De Vlieger en Stephan Vanderheyden op hun verlanglijstje hadden staan ? Geert was in de wolken met een platenspeler en Stephan wou graag een draagbare televisie voor op zijn slaapkamer. Wat geweldig toch zulke verhalen.

PVW.