StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* SUCCESSEN UIT HET VERLEDEN VORMEN GEEN GARANTIE IN HET HEDEN.
Waasland-Beveren verwacht zich aan een getergd lokeren.
Ik ken heel wat supporters die wat graag een paar weken geleden tegen Lokeren hadden gewonnen om in ruil daarvoor qualificatie voor de Cofidis Cup terug te schenken. Het eerste valt niet meer recht te zetten en voor het tweede denk ik dat WB morgenavond tegenover een uiterst gemotiveerd Lokeren zal staan na wat onze buren afgelopen weekend is overkomen in Bergen. Straf dat Lokeren de rol van WB en vroeger SKB even wil overnemen, want als een ploeg al maanden snakte naar een overwinning, kwam het meestal wel goed zodra tegen de Waaslanders werd gespeeld. Het eerste slachtoffer worden van Bergen, het kan ons nu niet meer overkomen !
Ik maak nu al even reclame voor de Freethielsprokkels van morgen woensdag waarin een schitterend overzichtje staat van de voorgaande 8 bekerontmoetingen tussen Beveren en Lokeren (goed voor 11 wedstrijden) en wie anders dan Rudy Beck zou daar kunnen voor zorgen.

Waasland-Beveren en Lokeren hebben een matig tot zeer matig competitieweekend achter de rug en kunnen in het bekertornooi hiervoor revanche nemen. Tenzij Westerlo tegen Anderlecht voor een stunt zou zorgen, zijn de Brusselaars in de kwartfinales tegenstander van de winnaar van dit Oost-Vlaams bekerduel en dat is tweemaal kassa met een heen- en een terugwedstrijd in het verschiet.
WB had zaterdag jl. Charleroi bijna 90 minuten in zijn macht, maar scoren is dit seizoen o zo lastig. Wat de mannen van Bob Peeters nodig hebben is een overwinning op een diefje zoals Gent er de voorbije weken enkele pakte en dan kan de wereld er snel een stuk vriendelijker uitzien. Precies daarom is dit bekertreffen van woensdag zo interessant. Sowieso is deze Oost-Vlaamse bekerconfrontatie tussen 2 eersteklassers een aanrader, maar in het geval van WB zijn er wel wat redenen te verzinnen waarom het woensdag hard tegen hard wordt.

Er is natuurlijk de schaamtelijke vertoning en pijnlijke 0-2 nederlaag tegen Lokeren van een paar weken geleden die Glen De Boeck zijn job kostte. Het is ook een gelegenheid om eens te zien welk gelaat dit WB kan tonen tegen een goeie ploeg (want dat is Lokeren ondanks de nederlaag in Bergen wel) en bevrijd van die hatelijke drang om te moeten winnen die er in de competitie vanaf het begin is geweest en er helaas nog zal zijn tot het bittere einde.
Het is ook een wedstrijd waarin men moet hopen dat de spitsen (wie er ook spelen) eindelijk weer eens de weg naar de netten vinden, want dat is ondertussen al 4 matchen niet meer gebeurd. Kortom, er staan voor WB, ondanks de veronderstelling dat de competitie absolute prioriteit geniet, heel wat belangen op het spel die in geval van een goeie afloop wellicht ook naar zaterdag toe in Anderlecht een positieve invloed kunnen hebben.

Maar ook in Lokeren is het thans niet allemaal koek en ei. Het fors verlies thuis tegen Club Brugge heeft twijfels gezaaid met de wanvertoning in Bergen als kwalijk hoogtepunt. En wat krijg je dan met profs die de voorbije 2 à 3 jaar zoveel hebben gewonnen ? Ze weten niet meer wat verliezen is en zijn voor het minste op hun piek getrapt. Bij Harbaoui en Taravel zat er in Bergen blijkbaar een haar in de boter en benieuwd welke de impact van beide klasbakken binnen de spelersgroep is. Peter Maes is wel een coach die niet met zijn voeten laat spelen, maar hij heeft uiteraard het voordeel over een zeer brede kern te beschikken en reken maar dat enkele van die gasten die al een tijdje moeten toekijken vanop de bank bijzonder scherp zullen staan zodra Maes een beroep op hun doet (denk maar aan Doutra toen die een paar weken geleden de geschorste Harbaoui moest vervangen).

In Beveren beseft iedereen dat de matchen van zaterdag in Anderlecht en die van een week later in Mechelen stukken belangrijker zijn dan de midweekse bekerclash met Lokeren, maar sporters met de juiste mentaliteit willen altijd winnen, ook in wedstrijden die geen absolute prioriteit zijn.kmaker van Seoudi in de wedstrijd Tubeke-RWDM Brussels.

PVW.