Het is ooit anders geweest, maar voor de tweede opeenvolgende keer in korte tijd heeft Waasland-Beveren veruit zijn meerdere moeten herkennen in de buren uit Lokeren en daarvoor moesten de mannen van Peter Maes niet eens diep gaan. Ook de publieke belangstelling aan Beverse kant was voor dit eens zo geroemde Oost-Vlaams derby ongezien laag waardoor de Lokerse aanhang nagenoeg de hele wedstrijd lang vocaal de overhand had en dat geeft een zowel beangstigend als frustrerend gevoel.

De eerste helft van Waasland-Beveren was slaapverwekkend. Met een soort wandelvoetbal probeerde het een goed combinerend Lokeren wat in de weg te lopen, maar zelfs dat was lastig. Het middenveld kreeg 'wederom' geen poot aan de grond en dat de match binnen het half uur in een beslissende plooi lag na een owngoal van Bojovic en Lokerse goals van Dutra en De Pauw, was een vernederende maar tegelijkertijd realistische vaststelling. Rekening houdende met de geringe publieke belangstelling moet de horeca na de 0-3 goede zaken hebben gedaan, want de meeste supporters konden het niet langer aanzien en zochten warmere oorden op en velen van hen bleven daar ook na rust om op de televisieschermen verder te volgen.

Het is veelzeggend dat de Beverse spelers uit een diepe slaap gewekt moesten worden door enkele heethoofden die met voetzoekers de Lokerse doelman Copa viseerden. Een absoluut verwerpelijk scenario dat de scheidsrechter er toe aanzette om de wedstrijd gedurende een dikke 5 minuten te staken, maar iedereen was wakker en er viel zowaar iets te beleven. Godemèche die aan de rust was ingevallen zorgde voor meer balans op het middenveld waardoor er sprake was van een wedstrijd. Maman lukte halverwege de tweede helft de 1-3 en Cale had een minuutje later de aansluitingstreffer aan de voet, maar hij faalde onbegrijpelijk. Spijtig genoeg knalde binnen de minuut na deze misser een zoveelste voetzoeker waardoor de wedstrijd werd onderbroken en WB alshetware uit zijn ritme werd gehaald om op zoek te gaan naar de 2-3. Na deze spelonderbreking lieten de mannen van Peeters (al dan niet met instemmingvan de bezoekers) het balletje goed rond gaan, maar grote kansen bleven uit.

Sporting Lokeren plaatste zich verdiend voor de kwartfinales en het besef dat het daarin tweedeklasser Westerlo ontmoet, maakt het verlies extra zuur. Ik vond de uitspraak van Bob peeters op de persconferentie wel grappig als hij het had over het laten rusten van Godemèche en ik neem aan ook Sibum. Rusten ? Waarom en waarvoor ? Het is toch maar tegen Anderlecht zaterdag