StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB NIKS TE VERLIEZEN ? OF TOCH ?

Zaterdagavond mag Waasland-Beveren in het Constant Vandenstockstadion op zoek naar het schijnbaar onmogelijke, althans dit seizoen. Op de ruime bekeroverwinning na in Roeselare slaagde WB er immers nog niet in de volle inzet op verplaatsing mee te brengen naar de Freethiel. En we zijn nochtans niet critisch, want of het nu op een diefje zou zijn of dik verdiend, 3 punten op verplaatsing zijn er altijd met een gouden strikje rond.

Een uitwedstrijd naar Anderlecht, in een wat verder verleden waren dat matchen die met angst tegemoet werden gezien door de supporters uit vrees voor een pak slaag en andere ongemakken. De naam Anderlecht klinkt nog steeds als een bel en een rammeling valt nooit uit te sluiten in Brussel (komt daar ook wel voor naast het veld), maar de status "onoverwinnelijk" heeft dit seizoen plaats gemaakt voor de omschrijving "niet bij voorbaat kansloos" en dat hadden die van Westerlo eerder deze week goed begrepen. Nog twee andere voorbeelden. In de heenwedstrijd was Waasland-Beveren gedurende 75 minuten minstens de evenknie van paars-wit en kon de wedstrijd nog alle kanten op, maar helaas kantelde hij een paar minuten later in de voor ons verkeerde richting. De 0-3 eindstand was zwaar overdreven, maar welke Anderlechtsupporter zal zich dit niet onbelangrijk gegeven thans nog herinneren ? Het waren de eerste 45 minuten van Aboubakar Oumarou en die lieten veel beter verhopen dan hetgeen de Afrikaan nadien in de JPL bracht. Hij heeft alleszins geen oplossing geboden voor het nijpend scoregebrek van WB en gezien de blessure die hij tegen Charleroi opliep, zal zijn eerste officiƫle competitiedoelpunt voor WB wellicht niet voor 2013 zijn.

Cercle Brugge heeft vorig weekend bewezen dat wedstrijden in Anderlecht lastig zijn en blijven, maar de ferme dosis geluk die vroeger nodig was om er iets te halen, werd inmiddels gereduceerd tot "als de wedstrijdomstandigheden wat mee zitten weet men maar nooit". Cercle haalde het in extremis niet, maar de les die WB hieruit kan leren is dat het in zijn kansen moet geloven. De midweekse bekerverplichtingen waren er zowel voor Anderlecht als WB en kunnen dus voor geen van beiden als een excuus worden ingeroepen. Alhoewel, ik denk dat de uitschakeling van Anderlecht in Westerlo zwaarder is aangekomen dan die van WB door Lokeren en daarenboven moesten de Brusselaars 120 minuten aan de bak, terwijl Waasland-Beveren al na een half uur wist hoe laat het was. En als het verdict rond 20 uur (de wedstrijd in Anderlecht begint om 18 uur) negatief zou uitvallen, wacht ons nog een spannend restant van het weekend om te zien of de kloofmet de andere ploegen stabiel blijft of groter wordt, behalve in het geval van Bergen want daar moeten we dan weer hopen dat die niet kleiner wordt.

Na de eerste helft van WB-Lokeren afgelopen woensdag had ik het gevoel "dit komt de eerste tijd niet meer goed". Maar aan de tweede helft heb ik toch een veel beter gevoel over gehouden na de bijna aansluitingstreffer van Cale. Er zullen natuurlijk supporters zijn die stellen dat Lokeren dan al de voet van het gaspedaal had gehaald, maar de verbetering in het spel van WB kwam er mede door ingrijpen van de coach en dat "kan" voor een trainer die zoekende is hopelijk weer een stapje in de goeie richtng zijn.

Patrick Van Wesemael.