Met een doelpunt in elke helft van respectievelijk Mitrovic en Vargas heeft Anderlecht zonder veel moeite Waasland-Beveren van zich af kunnen houden. De thuisploeg zette vanaf het begin veel druk, creëerde wat hele en halve kansen die meestal keurig onschadelijk werden gemaakt door Coosemans, maar die moest zich toch in de 33ste minuut voor de eerste keer gewonnen geven. WB verdedigde zich met hand en tand, maar kon in het eerste bedrijf slechts één keer echt dreigen, maar de gelijkmaker zou getuigen van een te onrealistisch verwachtingspatroon.

Hetzelfde spelbeeld na rust. Anderlecht met veel druk en geregeld een kans bijeen voetballend en WB dat er maar niet in slaagde om een deftige tegenaanval op te zetten.
De 2-0 hing voortdurend in de lucht, maar zolang die niet valt mochten de Beverse supporters blijven hopen op een mirakel. Dat mirakel kwam er niet omdat in de 64ste minuut de ingevallen Vargas alle twijfels (voor zover die er waren) weg nam door de score te verdubbelen. De mannen van Bob Peeters staken nog enkele keren de neus aan het venster, maar een aansluitingstreffer bleef uit. Een logische overwinning van Anderlecht en WB is ondertussen al 5 competitiewedstrijden lang op zoek naar een doelpunt en als de nul houden zo moeizaam lukt, mag het niet verbazen dat ons klassement met de week benarder wordt.
Met een uitwedstrijd naar Mechelen en een thuismatch tegenLierse, staan beslissende weken voor de deur. Een 6 op 6 is een must om hoop te blijven koesteren op deelname aan play-off II en wie weet Bergen weer wat af te schudden.