StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Deed mij denken aan Ramy Gershon.
Toen ik zondag in de vooravond de wedstrijd Genk-Lokeren aan het volgen was deed mij een bepaalde actie terugdenken aan de man die we zo ongelooflijk hard missen, nl. onze centrale verdediger Ramy Gershon. Bij een 0-2 voorsprong halverwege de tweede helft tijdens Genk-Lokeren misrekende doelman Copa zich even, maar hij herpakte zich schitterend daarbij geholpen door een formidabele inspanning van zijn Zwitserse ploegmaat Maric. Voor mekaar door een vuur gaan, desnoods met gevaar voor eigen lijf en lede, dat vind ik groepsmentaliteit ten top. Een gevoel dat men volgens mij niet op een paar weken tijd kan creëren door effe snel met de groep 10 dagen op oefenkamp te trekken (het kan er wel toe bijdragen). Het is een gevoel dat moet groeien binnen de groep en dat alleen maar kan tot stand komen door die groep langdurig (in het voetbaljargon is een jaar of 2 à 3 al behoorlijk lang) samen te houden, althans de betere elementen. Van die ontwikkeling is uiteraard op de Freethiel gezien de massale instroom en exodus van spelers de voorbije 2 seizoenen geen sprake, maar de samenwerking die Copa en Maric aan de dag legden om een Genks doelpunt te voorkomen deed mij terugdenken aan een inspanning van Gershon in een thuiswedstrijd waarbij hij ten koste van zijn zware blessure een tegendoelpunt kon vermijden. Naast groepsgevoel heeft dat natuurlijk ook te maken met klasse en karakter van de betreffende speler, maar is het stout om te vinden dat WB van dat type spelers er iets te weinig heeft ?

Tijdens diezelfde Genk-Lokeren moest ik eveneens denken aan het feit dat er bij een soms toch imponerend Lokeren voor en achter de schermen een aantal mensen werkzaam zijn met een Bevers verleden en die daar niet altijd het respect kregen dat zij verdienden. Copa, Erwin Lemmens (die had toch even goed in Beveren keeperstrainer kunnen worden) en technisch directeur Willy Reynders. En dan heb ik het nog niet over Peter Maes en Davino Verhulst en weet ik met zekerheid dat er door Lokeren getrokken wordt aan Beverse mensen om bv. scouting in tweede klasse te doen en dat tegen een respectabele vergoeding.
En daar gaan we natuurlijk weer : centen om ervaren mensen met inzicht en zin voor structuur te behouden of aan te trekken, ontbreken en misschien ook wel een beetje de tact om het gebrek aan voldoende geld gedeeltelijk te compenseren door een meer menselijke aanpak.

PVW.