StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo UIT DE KEUKEN VAN DEN BELLY’S.


* In memoriam : Walter Van Stappen.
Dinsdagavond bereikte mij het droevige nieuws van het overlijden van ons lid Walter Van Stappen en dit op 71-jarige leeftijd. Met Walter verdwijnt een icoon van onze supportersclub, want voor zover ik mij herinner zijn Walter en Paula vanaf de oprichting van onze supportersclub altijd lid geweest.
Walter en zijn boezemvriend Louis Maetens vormden een onafscheidelijk duo en hebben de gloriejaren van SK Beveren intens beleefd. Sinds ik als jonge gast bij de supportersclub van SK Beveren destijds nog in Café Rio in de Barelstraat te Bornem werd betrokken, heb ik Walter en Louis altijd geassocieerd met SK Beveren.

Naarmate de jaren echter vorderden en de bijbehorende ongemakken zich steeds meer manifesteerden, namen ook de tweewekelijkse bezoeken aan de Freethiel af, maar de microbe SK Beveren bleef diep geworteld. Walter was vooral een verenigingsmens met hart en ziel. Ik kan mij weinig of geen activiteiten herinneren van onze supportersclub waarop Walter en Paula, steevast in het aangename gezelschap van Louis en Annie, ontbraken. Misschien één keertje toen ons supportersfeest op dezelfde dag viel als een concert van de harmonie waarvan hij eveneens een trouw lid was.

Walter was een stille genieter. Gezellig keuvelen met de vrienden en een pintje bier was zijn grootste genot. Ik heb hem nooit het ene woord op een hogere toon weten zeggen dan het andere. De laatste paar jaar werd de gezondheid van Walter steeds vaker op de proef gesteld en het sierde hem als mens dat wanneer ik hem vroeg hoe het ging, hij meteen het onderwerp over zijn gezondheid verlegde naar "met ons ploegske" enz.

Ik hou er aan langs deze weg in naam van het bestuur van supportersclub Geel-Blauw Den Bellly's, de leden en de vele supporters/vrienden van SK Beveren die Walter hebben gekend, ons oprecht medeleven te betuigen aan Paula en de dochter van Walter, evenals de respectievelijke families.
De uitvaart van Walter is voorzien voor nu zaterdag 14 december in de kerk van Branst en zodra ik het aanvangsuur ken zal ik dit artikel aanpassen. Het is tevens de bedoeling om de rouwbrief online te zetten zodra deze in mijn bezit is.

* Moeder Gert Illegems overleden.
Eerder toevallig heb ik vernomen dat de moeder van ons lid Gert Illegems, Mevrouw Maria Meyers, vorige week werd begraven. De moeder van Gertje zoals we hem in de volksmond noemen, leed aan een slepende ziekte en heeft ons op 65-jarige leeftijd veel te vroeg moeten verlaten. Namens het bestuur en de leden van supportersclub Geel-Blauw Den Belly's wil ik Gert, zijn vader en de respectievelijke families, ontzettend veel sterkte toewensen bij het verwerken van hun verdriet na dit ongetwijfeld pijnlijk verlies.