StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag SEIZOEN BELOFTEN NU AL GESLAAGD.

Kenny Steppe zorgt voor knap slot van een dito heenronde.
Maandagavond jl. was het D-day voor de beloften vanWaasland-Beveren. Als de mannen van Tim Bavré op Puyenbeke na 90 minuten beter deden dan tegenstander Mechelen, waren de doublures van Waasland-Beveren zeker van deelname aan groep A (we zouden kunnen vergelijken met play-off I en play-off II) en dat mag gerust een puike prestatie worden genoemd. Voor Mechelen stond er niets meer op het spel, want dat kwam niet meer in aanmerking voor de eerste groep.
Er wordt nu opnieuw een kalender samengesteld waarin vanaf 20 januari WB in een poule zit met o.a. Anderlecht, Club Brugge, Genk, Gent, Zulte-Waregem, Standard en Lierse.

Voor de thuisploeg maakte enkel doelman Kenny Steppe zijn opwachting als A-kernspeler, in het andere kamp waren dat er een vijftal. In geval van winst was WB dus zeker van qualificatie voor poule A waardoor de opdracht maandagavond niet helderder kon zijn. De beginfase was er eentje van aftasten waarin WB als blok goed stond en onze defensie wel raad wist met wat verloren bezoekende ballen. Geleidelijk aan kwam WB beter in zijn spel en dat vertaalde zich in enkele speldeprikken middels een aantal dieptepassen die ofwel net niet toekwamen ofwel buitenspel werden beoordeeld. In de 22ste minuut viel de openingstreffer. Goeie infiltratie van Gilles Van Remoortere die alleen voor de keeper verscheen en zijn schot in eerste instantie geblokt zag, maar de goed gevolgde Gilles Pringels zorgde voor opluchting bij het thuisfront. Mechelen was met de bedoeling gekomen zijn sportieve plicht te vervullen en voetbalde plots een stuk gretiger waardoor Steppe enkele keren handelend moest tussenkomen. WB maakte abrupt een einde aan de kortstondige Mechelse opleving op het half uur.
Ditmaal was er een goeie infiltratie van Volckerick naar het centrum toe die de vrijstaande Van Remoortere vond. Randje buitenspel bediende Gilles ploegmaat Simon Spangenberg die de bezoekende portier kansloos liet. Waasland-Beveren mocht met 2-0 gaan rusten en dat was een relatief geruststellende voorsprong.

KV zocht in het openingskwartier van de tweede helft nadrukkelijk naar de aansluitingstreffer en was daar met een bal op de paal dichtbij. Maar ook WB liet zich niet onbetuigd.Vuran zette Pringels aan het werk, maar Gilles trapte eerst op de keeper en besloot in de herneming nipt over. Het doelpunt viel in de weersomstuit aan de overkant waardoor het opnieuw spannend werd. Een harde Mechelse voorzet waaide over alles en iedereen en verdween via de knie van Ruben Stuer in eigen doel.
Tussen de 65ste en de 73ste minuut voerde Tim Bavré een drietalwissels door. Van Remoortere, Pringels en Nathan Volckerick hadden het beste van zichzelf gegeven en maakten plaats voor Ennes Vuran, Yentl De Rongé en Kevin Hebbelinck van de U19. In het slotkwartier rook KV bloed en drukte het WB met de rug tegen de muur. Een viertal keer kwam Steppe oog-in-oog te staan met een Mechelse speler, maar tot eenieders voldoening in het Beverse kamp toonde Kenny zich telkens de beste in het man-tegen-manduel. Een prangende slotfase liep alsnog goed af voor WB en dus zekerheid over plaatsing voor Groep A. Daarin zal het resultaat ondergeschikt zijn aan goed voetbal trachten te brengen en deze jonge spelersgroep ervaring te laten opdoen tegen betere tegenstanders. Elk punt dat wordt behaald zal worden beschouwd als een bonuspunt.
Alle spelers verdienden maandag tegen Mechelen een dikke goed, maar de schouderklopjes gaan naar Kenny Steppe en Simon Spangenberg die als 9 in de spits sterk speelde.

Tim Bavré bracht volgende jongens aan de aftrap :
Kenny Steppe, Timothy Smet, Ruben Stur, Joell De Smet, Niels De Pauw, Yannick Cathoir, Gilles Van Remoortere, Tom Vermeire, Nathan Volckerick, Gilles Pringels en Simon Spangenberg.

Op de bank, maar niet ingevallen :
Brent Van Steenlant en Tim Vermeulen.

Patrick Van Wesemael