StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB VERLIEZEN WORDT ZORGELIJK.

Niet dat Waasland-Beveren definitief uitgeteld is voor eerste klasse als het zaterdag zou verliezen in Mechelen, want deelname aan play-off III is gegarandeerd. Verlies zou echter wel onze kansen om nog in aanmerking te komen voor play-off II zwaar hypothekeren want zoals de kaarten er nu bij liggen is KV een rechtstreekse concurrent.

We stonden er uiteraard al niet goed voor toen Bob Peeters het sportieve roer overnam van Glen De Boeck, maar na de 1 op 12 onder het Peeters-bewind zou een volgende nederlaag rampzalig zijn. Natuurlijk zijn er verzachtende omstandigheden die pleiten in het voordeel van Bob (4 uitwedstrijden op 5 matchen), maar veel vervelender is dat er maar geen opmerkelijke beterschap valt waar te nemen in het vertoonde spel. Alles verloopt zo voorspelbaar dat de tegenstander niet de minste moeite heeft om WB te bestrijden. We zeggen het niet graag en ik besef dat het soms snel kan veranderen in het voetbal, maar WB is momenteel de minst goed voetballende ploeg in eerste klasse. Goed voetbal is thans zelfs geen prioriteit, als er maar gewonnen wordt !

Sportieve kommer en kwel op de Freethiel, maar met KV Mechelen gaat het niet eens zoveel beter. Eigenlijk zouden we moeten stellen dat beide ploegen dit seizoen een stuk onder de verwachtingne presteren en dat is misschien toch nog een iets grotere verrassing voor Mechelen dan voor WB. WB heeft zijn trainerswissel al achter de rug en aan rekeningen maken van anderen doen we niet mee, maar het zou wel eens kunnen dat indien KV zaterdag niet de volle inzet pakt, het lot van Harm Van Veldhoven aan een zijden draadje hangt. Vorig weekend bakte KV er in Brugge weinig van, maar het zat Mechelen in een aantal thuiswedstrijden absoluut niet mee. Twee weken geleden overspeelde het na rust Gent, maar de Buffalo's konden rekenen op het geluk van een ploeg die in een flow zit en gingen er op een diefje met de 3 punten van door (een beetje zoals WB vorig seizoen tijdens de eerste match onder leiding van De Boeck). Zet KV de Waaslanders op een onoverbrugbare kloof van 9 punten of boekt Waasland-Beveren zijn eerste uitoverwinning van het seizoen, zaterdag omstreeks 22 uur zullen we veel wijzer zijn. Een puntendeling is voor geen van beiden een optie, maar winnen is een belangrijk onderdeel van het voetbal waar zowel KV als WB dit seizoen amper van geproefd hebben. Willen is één zaak, kunnen een andere !

Patrick Van Wesemael.