StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Raakt WB na vanavond buiten de schemerzone ?
Hiermee wil ik allerminst laten uitschijnen dat Waasland-Beveren in geval van een eventuele driepunter Achter de Kazerne deze avond uit de problemen zou zijn.
Maar ik link die vraag naar wat Bergen de voorbije 2 weken is overkomen. De ploeg werd door iedereen al een tijdje veroordeeld tot het spelen van play-off III, maar na een prachtige 4 op 6 tegen Lokeren en Zulte-Waregem (toch niet de eerste de beste tegenstanders), voelt Waasland-Beveren met de week de hete adem van de Draken sterker worden. Play-off II is voor beide ploegen nog ver weg, maar de Henegouwers hebben het voordeel dat zij aan een opmars bezig zijn, terwijl op de Freethiel maar weinig verbetering waar te nemen valt na de trainerswissel De Boeck-Peeters. Hoe kom ik dan bij die schemerzone ? Het zal niet de eerste keer zijn dat een ploeg die voor de buitenwacht uitgeteld lijkt, plotseling aan het voetballen geraakt omdat er geen druk meer is van "moeten". Ik heb zo het gevoel dat Bergen op die manier aan het voetballen is geslagen en als de resultaten dan volgen en er wordt voldoende vertrouwen getankt, kan de afgelaste trein plots wel eens onverwachts op de aankondigingsborden verschijnen.

Zou het kunnen dat WB thans in een schemerzone zit ? In ieder geval : als er wordt verloren in Mechelen zaterdag zullen maar weinig mensen meer geloven in een goeie afloop voor de Waaslanders en dan hebben we nog 11 matchen om het ongelijk van die pessimisten (of zijn het realisten) te bewijzen. Wat mij betreft mogen ze snel uit die schemerzone klimmen en zoals de uitdrukking laat verstaan, klimmen is in dit geval synoniem met winnen en een overwinning in Mechelen zou zeker het vertrouwen een flink stuk opkrikken.

PVW.