StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg HOE SPELEN ZE HET KLAAR ???

Voor zowel KV als WB was voor aanvang van dit zespuntenduel een draw uit den boze en wat stond er op het scorebord na 94 minuten ? Juist, een verdomde brilscore !
Zowat voor alles wat in deze wedstrijd gebeurde valt er voor WB iets te zeggen dat met de nodige verbeelding een positief, maar ook een minder fraai kantje heeft.
Voor alle duidelijkheid : als ik mij uitdruk met bewoordingen zoals "alles wat in deze wedstrijd gebeurde", bedoel ik vooral "wat er niet gebeurde".

Het puntje dat uit Mechelen naar de Freethiel werd meegenomen was gezien het vertoonde spelbeeld het hoogst haalbare. Verdedigend stond het organisatorisch goed, maar op 94 minuten voetbal geen enkele deftige aanval in mekaar krijgen bij een ploeg die evenmin van vertrouwen overloopt, het is zeer bedenkelijk. En laat het organisatorisch goed in mekaar hebben gezeten, gelukkig voor WB hield KV zijn betere geschud lange tijd op de bank, want Mokulu, Rits en De Storme vertrokken niet in de basis en daar was ik alvast Van Veldhoven dankbaar om. Waasland-Beveren heeft in competitieverband in zijn laatste 5 duels (allen onder Bob Peeters) nog steeds niet de weg naar de netten gevonden. We blijven de indruk hebben, net zoals toen Glen De Boeck de sportieve touwtjes in handen had, dat er wordt gespeeld om een tegendoelpunt te verhinderen, maar de intenties om zelf naar een goaltje op zoek te gaan lijken ver weg. Aan inzet ontbrak het gisteren Achter de kazerne in geen geval, want als voetballend onderliggende partij in de eerste helft nog een hele tweede met succes en een man minder na de rode kaart van Cale op slag van rust, verdient een compliment. Die uitsluiting van Cale was niet eens een zo zwaar vergrijp, maar wel een totaal overbodige ingreep ergens in de buurt van het middenveld en dus onverstandig.
Doumbia maakte zijn eerste competitieminuten in de lopende editie van de JPL als vervanger van de verbannen Cale. Coosemans speelde een bijna onberispelijke match, maar liep eindelijk tegen de gele kaart aan waar hij al sinds zijn komst naar de Freethiel voor solliciteert. Iemand een idee waarom ? 't Zal toch niet zijn voor tijdrekken hé ?

Wordt er verwacht dat ik ook nog iets vertel over de wedstrijd ? Kort dan. Mechelen had een bijna voortdurend veldoverwicht, creëerde hoofdzakelijk een dozijn halve kansen en lukte middels een kopbal van de ingevallen Mokulu in het slot van de wedstrijd zijn beste kans, maar de bal verdween over de kooi van Coosemans. WB verdedigde zich met hand en tand, maar kon er nauwelijks uitkomen. Gebeurde dat toch een keertje, dan ontbeerde Veselinovic de snelheid om er iets van te maken. Met deze puntendeling komen we goed weg, maar het is er eentje die weinig offensieve hoop biedt naar de volgende wedstrijd toe thuis tegen Lierse. Of zouden de spelers zich toch kunnen optrekken aan dit zuiver op karakter behaalde puntje in Mechelen ? Met dat ene puntje schieten we onvoldoende op, maar achteraf beschouwd doet WB niet eens zo'n slechte zaak in de rangschikking gezien de andere resultaten. Het loopt een puntje verder uit op Bergen, houdt Mechelen op een kloof van 6 punten en nadert er eentje op OHL. Het kon slechter afgelopen zijn en misschien is het gelijkspel in Mechelen wel het puntje van de wederopstanding, maar Lierse wordt op dat vlak echt doorslaggevend. Patrick Van Wesemael.