StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kransje kandidaten play-off III slinkt met de week.
Afgelopen weekend is er weer wat meer duidelijkheid gekomen over de ploegen die noodgedwongen hun kandidatuur moeten stellen voor play-off III. Er moet al heel wat gebeuren willen Lierse, Mechelen, OHL, WB en Bergen nog andere teams betrekken in deze weinig te benijden behoudsstrijd. Mechelen en Lierse staan er met 17 punten het beste voor, OHL kan met slechts één puntje minder voorlopig nog goude zaken doen als het een keertje wint, maar voor WB en Bergen komt het mes steeds dichter op de keel te staan. Niet onbelangrijk : Lierse won al 5 keer dit seizoen, Mechelen zit toch ook al aan 4 overwinningen en OHL heeft er 3. Omdat WB en Bergen er thans amper eentje op zak hebben zou het wel eens kunnen dat zij op het laatste van de rit het nipt moeten afleggen omwille van dat schrikwekkend laag aantal winstpartijen na 19 speeldagen.
Van de 5 opgesomde ploegen heeft Waasland-Beveren met 11 gescoorde doelpunten zonder concurrentie de slechtste aanval. Mechelen en OHL doen met 21 een flink stuk beter.
Van dit vijftal heeft WB echter de beste defensie, want Coosemans werd tot nu toe maar 26 keer gepasseerd. In dit onderdeel spant Lierse met 38 geïncasseerde goals de kroon. Als dit geen goeie tip voor Bob Peeters is ! Trouwens, met die 26 tegendoelpunten zit WB zelfs ten opzichte van ploegen die strijden voor play-off I behoorlijk goed. De Gentse keeper moest al 25 ballen uit zijn netten vissen, Zulte-Waregem en Lokeren kregen al 24 doelpunten tegen en Genk slikte al 22 goals. Voor wie er zou aan twijfelen, verder houden alle vergelijkingen tussen WB en de genoemde kandidaten voor play-off I, op.

Bij het lezen van deze cijfers is de neiging groot te denken dat het probleem van Waasland-Beveren zich hoofdzakelijk in aanvallend opzicht stelt. Pas elf doelpunten gemaakt in 19 wedstrijden, het is om van te duizelen. En toch zijn er in eerste klasse weinig ploegen die zoveel spitsen hebben als WB, althans op papier. Dat Veselinovic die werd gehuurd als extraatje in geval van grote blessurelast thans veel speelt, is veelzeggend. Oumarou, Emond en Santos werken hard om uit de lappenmand te klauteren en Demjan ligt wellicht elke nacht wakker van wat hem in het Waasland overkomt. Polen is niet meteen het grootste voetballand, maar wie er met 14 goals topschutter wordt en in het referendum van de beste speler in het land waar ook Sobota van Club Brugge rondliep bovenaan de erelijst prijkt, had zich waarschijnlijk aan een veel prettiger avontuur in België verwacht.
Ik schrok dan ook een beetje dat vandaag in een Vlaamse krant te lezen stond dat het niet uitgesloten is dat in de winterstop eventueel Badash zou worden gehaald. Niks tegen deze brave man, maar ik denk nog altijd dat het probleem van WB op het middenveld schuilt waar te weinig spelers rondlopen met een beslissende actie en voorzet. Maric werd daarvoor gehaald, liet in de eerste wedstrijden zien dat hij een degelijke bal en vrijschop in de voeten heeft, maar zit qua vertrouwen aan de grond omdat (wat zijn specialiteit zou moeten zijn, hoekschoppen en vrijschoppen) worden toevertrouwd aan Henkens die als men het mij vraagt er niks van bakt, zijn doelpunt tegen Oostende uitgezonderd.
Woensdag bekijken we het programma voor dit weekend van onze concurrenten.

PVW.