StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Cale mag spelen tegen Lierse.
Het puntje in Mechelen was een klein lichtpuntje, de uitsluiting van Cale op slag van rust een tegenslag die vervelende gevolgen kon hebben indien Hrvoje nog een schorsing zou krijgen waardoor hij in dat geval in de degradatietopper tegen Lierse niet inzetbaar was.
Het bondsparket heeft maandag na het bekijken van de televisiebeelden besloten dat de uitsluiting een voldoende straf is geweest en dus is de gewezen Kroatische international speelgerechtigd zaterdag.
Een tweede opsteker op korte tijd voor Bob Peeters en wie weet de eerste bescheiden signalen van een voorzichtige wederopstanding van Waasland-Beveren.
Trouwens, het mag ook een keertje meezitten voor onze defensie, want ondanks het feit dat zij niet vaak de nul kan houden, incasseert WB zelden een pak slaag. En van tegenslagen is de verdediging van WB in geen geval gespaard gebleven. In principe zou onze vaste defensie worden gevormd door D’Ulivo, Gershon, Belhocine en Cale, maar ik wil het aantal wedstrijden dat zij door blessures hebben gemist liever niet weten. Compliment voor de vervangers Vermeulen, Bojovic, Blondelle en Sibum die als depaneurs van dienst en niet altijd op hun positie, hun vel duur verkochten.

* Wat staat onze concurrenten dit weekend te wachten ?
De regel is simpel : als men zelf doet wat men moet doen is achterom kijken niet nodig. Indien WB zaterdag de 3 punten op de Freethiel zou kunnen houden tegen de Pallieters, doet het sowieso goede zaken in de rangschikking. In dat geval zou het tot op 3 punten naderen van Lierse, maar de Menzo-boys hebben inmiddels 5 overwinningen op de teller en dus eigenlijk een bonuspuntje ten opzichte van Waasland-Beveren. Vrijdag komen we in de voorbeschouwing iets uitgebreider terug op deze clash in de kelder van het klassement.
Diezelfde avond staat er in het Waasland nog een andere interessante confrontatie op het programma die met argusogen op de Freethiel zal worden gevolgd. In Daknam neemt Lokeren het op tegen OHL en als de mannen van Peter Maes doen wat hun strenge coach ongetwijfeld zal eisen, kan het verschil tussen WB en OHL (in geval van winst van WB natuurlijk) tot 2 punten worden gereduceerd en wordt de degradatiestrijd nieuw leven ingeblazen.
In het Stade du Pays de Charleroi heeft een heus Waals derby plaats. Charleroi dat een 0-2 tegen Club Brugge ophaalde, krijgt nu rode lantaarn Bergen over de vloer. Eigenlijk kan er Charleroi maar weinig meer gebeuren en dus is de vraag of de buren ook volgend seizoen een Henegouws onderonsje zien zitten. Als Bergen zou winnen is het lang niet uitgeteld, want driepunters op verplaatsing geven een behoorlijke meerwaarde en tegenwoordig is Mons op Charles Tondreau tegen niemand meer kansloos na winst tegen Lokeren en een puntendeling met Zulte-Waregem.
Mechelen krijgt Achter de kazerne een nieuwe kans om de ontgoocheling tegen de tien spelers van Waasland-Beveren naar de vergeethoek te voetballen. De tegenstand is met Kortrijk dat play-off I ambities koestert niet van de poes, maar Kortrijk zal wellicht niet zo'n stevige muur optrekken als WB en dan acht ik KV niet geheel kansloos. Laat Gent, Lokeren en Kortrijk nog maar een tijdje op het scherp van de snee doorgaan in hun onderling duel voor play-off I, want dat zou ons niet slecht uitkomen.

PVW.