StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WINNEN OF KLAARSTOMEN VOOR PLAY-OFF III.

Een titel die op het eerste zicht niets aan duidelijkheid te wensen overlaat, maar even zeer nog ruimte laat voor een variant op het gedeelte "klaarstomen voor play-off III". Kan men zich daar wel op voorbereiden en hoe doet men dat ? Als er één ding vast staat in de onzekere sportieve situatie waarin Waasland-Beveren zich bevindt, is het dat wanneer er tegen Lierse niet wordt gewonnen het scenario play-off II mag worden afgeschreven, tenzij een of andere compleet onverwachtse wending.

Bob Peeters verklaarde zaterdagavond in een radiointerview na het gelijkspel in Mechelen dat het weerzien met de gewezen ploegmaats/vrienden Menzo en Van Meir met wie hij onvergetelijke tijden op het Lisp beleefde, zeker iets speciaal betekent, maar dat item zou pas na de wedstrijd aan bod komen. Niet allesbeslissend, maar toch levensbelangrijk, zo zou ik het duel voor WB van zaterdag willen omschrijven. Met niets minder dan winst tevreden zijn is het enige wat telt zaterdag en als dat niet lukt zal de wereld niet ophouden te bestaan hoor, maar vanaf dan is het wel zaak play-off II voorgoed uit ons hoofd te zetten. Laat ons geen nodeloze tijd verspillen aan wiskundige theorieën die in het meest gunstige geval nog een positief scenario toelaten, want een ploeg die in 20 competitiewedstrijden amper één overwinning boekt, heeft niet de minste basis om te veronderstellen dat het in de laatste 10 matchen allemaal goed komt. Anderzijds sluit ik mij niet aan bij de groep mensen die nu al met zekerheid weten dat we ook in play-off III geen schijn van kans maken, evenals in een mogelijke eindronde met de tweedeklassers. Complete onzin vind ik dit, maar je hoort mij ook niet zeggen dat het een makkie wordt !

Als neutraal voetballiefhebber kan ik mij niet voorstellen dat men zijn televisietoestel zaterdagavond langer dan een helft op KV-WB heeft laten staan, maar nadat de angst voor een volgende nederlaag toen we met 10 verder moesten was weggeëbd en de teleurstelling van alweer geen uitzege werd gecompenseerd door goed gezelschap en het altijd aansprekende natje en droogje, begon er plots weer wat licht te schijnen aan het einde van de tunnel. Verdedigend werd er inderdaad weinig weggegeven en de volle 45 minuten met een mannetje minder stand houden bij een getergd Mechelen "kan" een verwijzing zijn naar sterk verdedigend groepswerk. Dat we er aanvallend niets van bakten blijft bijzonder jammer, maar nemen we er in ruil voor dat puntje, weliswaar tegen onze zin, bij. Toen later bleek dat Bergen, OHL en op zondag ook Lierse geen punten hadden gepakt, was de strohalm voldoende stevig om ons aan vast te klampen met het oog op het duel tegen Lierse.
De blokvorming zat dus goed zaterdag Achter de kazerne, maar hoe lossen we in godsnaam het nijpend gebrek aan scorend vermogen op ? Eens voorkomen in een wedstrijd, het gebeurde ons tot nu toe tweemaal en het leverde telkens punten op. Ik ben van mening dat in eerste klasse elke speler in staat is om een goal te maken, dus ook onze spitsen aan wiens productiviteit veel mensen twijfelen, maar zowel De Boeck als Peeters leggen vooral defensieve klemtonen en durven te weinig aanvallende risico's nemen. Blind naar voor stormen is geen optie, maar wat vaker een mannetje meer vooraan houden moet een hoger offensief rendement opleveren.

Wat men ook van tegenstander Lierse mag beweren, volgens mijn bescheiden mening doen die mensen met de beschikbare middelen het helemaal niet slecht. Een onregelmatige ploeg, daar zal iedereen het mee eens zijn, maar onregelmatig betekent uitschieters in zowel positieve als negatieve zin. Lierse is vooral een onvoorspelbare ploeg die tot stunten in staat is, maar hopelijk niet zaterdag. Chapeau voor Rashid Bourabia die na een ommetje in Bergen zijn draai bij lierse heeft gevonden en er een zo goed als vaste waarde is geworden. Als ik de naam Bourabia vermeld moet ik steeds met heimwee terugdenken aan zijn drie doelpunten in Boussu-Dour die WaaslandBeveren de periodetitel opleverde. Wat een feestje was dat nadien in het Themacafé ! Als WB zaterdag van Lierse zou winnen mag er wat mij betreft nog eens een bescheiden feestje uitbarsten, maar zelfs dan is het nog ruim te vroeg om te zingen : "we zijn er bijna, maar nog niet helemaal". Misschien een aangepaste versie proberen : "we doen nog mee voor play-of II en de voetbalgoden vinden dat nog 10 speeldagen oké".

Patrick Van Wesemael.