StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zin om even bestuurder van WB te spelen ?
Bij een wissel of tactische ingreep van onze coach (of dat nu Peeters, De Boeck of Geeraerd was, het maakt geen verschil) reageert de tribune vaak spontaan en meestal is dat in afkeurende zin omdat velen dikwijls een andere optie in gedachten hadden dan die welke de trainer op dat moment heeft beslist. Hierop anticipeert een kleine minderheid vervolgens in een paar toonaarden lager : "hier zitten precies veel trainers vandaag in de tribune".

Omdat er dezer dagen weer wat speculaties op gang komen over mogelijke versterkingen tijdens de winterstop, zou ik wel eens van de supporters willen vernemen op welke plaats er versterking moet komen en noem er gerust maar wat namen bij. Het is niet de bedoeling om een verlanglijstje aan de clubleiding van WB te overhandigen, maar ben benieuwd naar welke leuke suggesties uit de bus komen. Zal ik beginnen met mijn eigen voorkeur kenbaar te maken ?

Met 11 goals uit 19 wedstrijden kan het geen wonder zijn dat Waasland-Beveren op diverse fronten slecht scoort. En toch ben ik van mening dat de hoofdoorzaak van deze doelpuntenarmoede niet enkel bij onze spitsen te zoeken is. Met het vijftal Demjan, Oumarou, Emond, Veselinovic en Santos moet volgens mij een aanvalsduo samen te stellen zijn dat voor een aantal concurrerende spitsbroeders in de Jupiler Pro League niet moet onder doen. Pools topschutter zoals in het geval van Demjan wordt men niet toevallig en de flitsen die Oumarou bij aankomst in enkele wedstrijden liet bewonderen, verwijzen naar een speler met de potentie om te kunnen afwerken of een beslissende laatste voorzet te geven. Versta onder afwerken vooral niet dat ik in hem een topschutter zie, maar wel iemand die af en toe zijn doelpuntje moet kunnen meepikken en een voorzet trappen waaruit wordt gescoord. De aankoop van Renaud Emond is op meerdere vlakken te verdedigen. Jong, Belgisch en, weliswaar in derde klasse, getoond dat hij een neus voor doelpunten heeft. Geef hem recht op een langer rijpingsproces en laat ons dan opnieuw oordelen. Het geval Veselinovic is minder complex. Indien één of twee van zijn zopas geciteerde collega's waren doorgebroken, zou Dalibor nog weinig gespeeld hebben. Gestalte en goeie wil zijn in voldoende mate aanwezig, maar snelheid en techniek laten te wensen over. Over Santos heb ik geen mening : toen bekend werd dat hij naar de Freethiel kwam heb ik heel veel instemmende commentaren gehoord, maar De Boeck deed nooit een beroep op hem en ondertussen is hij geopereerd en in volle revalidatie.
Mijn idee is dat er uit het middenveld te weinig bruikbaars komt voor de spitsen en er op rekenen dat elke kans wordt omgezet tot een doelpunt zoals in Standard, dat is eerder uitzonderlijk.
Er gaat te weinig uit van ons middenveld en stellen dat het een kwestie van gebrek aan talent is, vind ik kiezen voor de gemakkelijkste oplossing. Maric, om er maar eentje te noemen, is slechts een schim van de speler die hij bij Gent, Lierse en Lokeren was. Juist, bij Lokeren was hij maar een invaller, maar wel eentje die goed was voor 7 goals. Speelt hij bij WB niet op zijn beste plaats, krijgt hij onvoldoende vertrouwen van de technische staf of de medemaats, ik heb er geen idee van, maar Milos moet in staat zijn zich tot patron van de ploeg op te werpen. Als Peter Maes hem per se in Lokeren wilde, zal dat wel op basis geweest zijn van goeie scoutingsrapporten en hem zelf voldoende aan het werk te hebben gezien. Zou die alles op enkele maanden tijd verleerd zijn ? Tot hier mijn visie en ik verneem graag via info@geelblauwdenbellys.be hoe jullie er over denken. Als ik voldoende reacties ontvang probeer ik deze te bundelen en te publiceren. Altijd leuk andere meningen te vernemen, want het voetbalspelletje is o zo complex. Bij de ene ploeg raakt een speler geen bal, bij een andere club speelt diezelfde gast de pannen van het dak. Ik zou best een indrukwekkend lijstje van spelers kunnen opmaken die een onwaarschijnlijke metamorfose hebben ondergaan bij een andere club, maar waarom ? Laat dat een van de fantastische aspecten van het voetbal zijn, want als de logica telkens zou gerespecteerd worden, was het voetbal reeds lang niet meer aan mij besteed geweest. En als ik straks goeie bestuurders ontdek aan de hand van jullie reacties, zal ik deze doorsturen naar Bornem, maar lees daarom eerst het volgende puntje van deze rubriek.

* Chaos bij KSV Bornem.
KSV Bornem is al jarenlang een vaste waarde in derde klasse, maar dit seizoen zal het toch goed moeten opletten om die status te behouden. Het voetbal in de lagere reeksen ziet er organisatorisch heel anders uit dan in eerste klasse (op uitzondering misschien van WB), want nu al meerdere jaren hoor ik dat de Bornemse spelerskern jaarlijks een compleet nieuwe look krijgt. Veel vertrekkers en veel nieuwkomers, maar tot nu toe zonder zware sportieve gevolgen. Dit jaar wordt het nog een lange strijd om het behoud te verzekeren (als ze daarover raad willen moeten ze maar eens bij WB aankloppen) en in die zin hoeft het niet te verwonderen dat er momenteel anarchie heerst op Breeven. Al een tijdje zonder voorzitter, onlangs werd de trainer bedankt en nu hoor ik dat een Bornemse schepene (hopelijk van sport) het jeugdmanagement zal waarnemen. Geen kwaad woord over Mevrouw Greet De Bruyn want ik ken haar niet, maar ik meen altijd te horen zeggen hebben dat men sport en politiek gescheiden moet houden. Dat zoiets in theorie niet lukt, daar kan ik mij iets bij voorstellen, maar dat men de theorie in de praktijk gaat omzetten is nieuw. Natuurlijk zijn er altijd sterke banden geweest tussen clubvoorzitters en burgemeesters zoals bv. destijds Jef en Jef bij ST.-Truiden en in Bornem heeft een andere Jef als burgemeester ook wel voorzitter gespeeld achter de schermen, maar dat de roemrijke club van weleer moeilijke tijden doormaakt mag duidelijk zijn.

Kandidaturen van bestuurders zijn wellicht mede daardoor hard welkom op het Bornemse secretariaat.

PVW.