StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg HET KAN NOG !

Met een verdiende en achteraf bekeken vlotte overwinning tegen Lierse, heeft WB zijn kandidatuur om play-off II te spelen kracht bijgezet. De degradatiestrijd kan nu in alle hevigheid losbranden, want ook Bergen blijkt weinig trek te hebben in een vijfvoudige confrontatie met hetzelfde team en als magere beloning nog eens 6 cupmatchen met 3 andere tweedeklassers te moeten betwisten.

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond de eerste van een ongetwijfeld aantal nog volgende wedstrijden op leven en dood met duidelijke 3-1 cijfers gewonnen. Het speelde daarenboven 60 minuten aantrekkelijk voetbal zoals we dat dit seizoen veel te weinig hebben gezien. Nochtans viel het definitieve verdict over deze dik verdiende overwinning pas in het slotkwartier met goals van een hard werkende Veselinovic en de eerste van de ingevallen Robert Demjan. De eerste bescheiden dreiging in de wedstrijd kwam van de bezoekers, maar WB nam meteen over. Kansen waren er in het openingskwartier niet, maar het was een verademing te zien hoe de mannen van Bob Peeters de bal bij momenten vlot lieten circuleren. De beloning liet niet lang op zich wachten en de 1-0 na 17 minuten mocht gezien worden. Prima voorzet van Henkens en dito kopbal van Dalibor Veselinovic. Pas voor de derde keer dit seizoen stond WB op voorsprong en de voorgaande 2 keer was die voorsprong goed voor een 4 op 6. Dat leken de spelers ook zo te ervaren, want het doelpunt werkte bevrijdend. Maric en Belhocine waren in het eerste bedrijf nog dichtbij een verdubbeling van de score, maar het enige smetje op een zeer bevallige eerste helft was de krappe 1-0 bij rust.

Onmiddellijk na de herneming dreigde een zoveelste doemscenario van dit seizoen. Bij een ongevaarlijke hoekschop die in principe een gemakkelijke prooi voor Coosemans was, wou een hardhorige Maric de bal weg knallen, maar hij schampte het leder waardoor Hazoerov de 1-1 op een presenteerbladje kreeg aangeboden. Een lulliger manier om een bekoorlijke eerste helft te vergallen is moeilijk denkbaar. En toen bleek nog maar eens hoe broos het vertrouwen bij de Beverse spelers is, want van het ene op het andere moment veranderde het vlot combinatiespel in een worstelgevecht met de bal alsof die plots vierkant in plaats van rond was geworden. Gelukkig kon een zwak Lierse van deze tijdelijke verlamming geen gebruik maken en beetje bij beetje krabbelde WB overeind. Op het ogenblik dat nog weinigen het hadden verwacht en toen het slotkwartier al even was aangesneden, brak de veer geheel onverwachts bij Lierse en misschien kwam dat ook wel door toedoen van de sterke invalsbeurten van Sibum en Demjan. Veselinovic nam met zijn tweede goal de verlossende 2-1 voor zijn rekening en Demjan zorgde met de 3-1 voor de kers op de taart.

Knappe winst van WB die we zeker moeten relativeren omdat de tegenstander een ver van grootse indruk maakte, maar voor het eerst dit seizoen slaagt WB erin een aanvaardbaar resultaat op verplaatsing (het mocht natuurlijk beter zijn dan 0-0 in Mechelen afgelopen weekend) te bevestigen door een driepunter thuis. En voor de velen die overtuigd waren dat er onvoldoende kwaliteit aanwezig is, ik heb tot mijn tevredenheid opgemerkt dat een voorsprong iets doet met een speler. Zet de meeste van onze spelers in een ploeg die draait en zij pikken wellicht aan. Het is aan de trainer om al die individuën tot een goed geheel te kneden en misschien moeten we als supporter daarvoor soms trachten wat meer geduld op te brengen en wat minder snel het laten staan van bepaalde spelers zoals o.a. in het geval van Veselinovic, aan de kaak te stellen.
Deze overwinning is hopelijk een eerste noodzakelijke stap op het behoudspad, maar om wat steviger te staan moeten er ongetwijfeld nog meer volgen. Benieuwd of WB donderdag in Jan Breydel voor degelijk weerwerk kan zorgen en mocht dat gepaard gaan met een mooi kerstcadeau in de vorm van één of meer punten zou dat geweldig zijn.

PVW.