StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Jurgen Cavens naar Beerschot.
Het avontuur van Jurgen Cavens bij Cappellen is van beperkte duur geweest. De klasseboy van weleer zat bij Cappellen niet echt op dezelfde golflengte als trainer Jan Ceulemans en die slechte verstandhouding is vorige week geëscaleerd met de ontbinding van het contract van Cavens tot gevolg. Jurgen heeft een akkoord (misschien is het ondertussen al officieel) met de onbetwiste leider in eerste provinciale Antwerpen Beerschot-Wilrijk. Of het nu zo verstandig is om in een ploeg die draait Cavens te droppen weet ik niet, maar dat Jurgen over een flinke dosis voetbalgenie beschikt is een zekerheid. Toen hij 2 jaar geleden na de winterstop de overstap van Lierse naar Waasland-Beveren maakte had ik mijn bedenkingen of dat wel zinvol was, maar achteraf bekeken is hij wellicht de speler geweest met het grootste aandeel in de promotie naar eerste en dat in minder dan een half seizoen. Wat de eer van het grootste aandeel betreft werd hij wel kort op de hielen gezeten door Radzinski die een paar weken later neerstreek op de Freethiel.

* Beknopt weekendoverzicht lagere reeksen.
In de provinciale reeksen is de winterstop al begonnen en worden waar nodig inhaalwedstrijden afgewerkt. Ons overzichtje is daarom voor wat betreft het provinciale gedeelte beperkt tot de knappe 3-3 van YB SKB op het veld van subtopper Wachtebeke. Zou het een toeval zijn dat de twee Freethielbewoners een vruchtbaar weekend achter de rug hebben ? Helaas staan beiden voorlopig nog op een ongunstige klassementsplaats, maar wie weet brengt 2014 voor beiden sportieve beterschap.

In derde klasse B is de Berchemse motor nu ook onder leiding van Dirk Geeraerd even aan het sputteren geslagen. Er werd voor de tweede opeenvolgende keer thuis verloren, ditmaal tegen Union met 0-1. Ondanks de productieve serie van Berchem een paar weken geleden, staat het nu weer op een gedeelde degradatieplaats met slechts 1 puntje voorsprong op rode lantaarn Hasselt. In de A-reeks wordt de situatie van Bornem met de week benarder. Zaterdagavond werd nu ook met 2-0 verloren bij de nummer laatst Torhout waardoor de Klein-Brabanders perfect passen in deze rubriek, want ook zij staan inmiddels zo goed als op een degradatieplaats. Het is echt niet bewust hoor dat ik hier alleen maar ploegen volg bij wie het water aan de lippen staat. Dan doet satellietclub Temse met al zijn ex-SKB'ers het een tikkeltje beter. De Scheldeclub speelde 2-2 op het veld van Izegem. De koppositie in derde A komt met de week een beetje steviger in het bezit van Rc Mechelen en Thierry Pister. De gentse coach van Racing was in het verleden zowel speler als trainer van SK Beveren en tevens coach van RS Waasland.

PVW.