StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wordt Gervinho Ivoriaanse speerpunt in Brazilië ?
Hij snijdt weer als in zijn beste jaren en er kunnen er nog heel wat volgen. Roma-aanvaller Gervinho is tegenwoordig een gesel voor de meeste Italiaanse verdedigers en dat wil al iets zeggen. Zijn overstap van Lille naar Arsenal was geen tegenvaller, maar zowel Gervinho zelf als Arsenal hadden er waarschijnlijk meer van verwacht, vooral omdat hij bij de Londenaren in de handen zou belanden van Wenger en de Franse coach van Arsenal had in het verleden altijd een hechte band, stel gerust dat het twee handen op één buik waren die vooral een zelfde voetbalvisie op het spelletje deelde met Jean-Marc Guillou. Gervinho speelde regelmatig in de Premier League, maar een vaste waarde werd hij niet bij de Gunners. Toen de Ivoriaan in het tussenseizoen de overstap maakte naar Roma, zullen er in het voetbalwereldje heel wat (kenners) de wenkbrauwen hebben gefronst en gedacht : "wat gaat dat ventje daar zoeken" ? Maar in de Italiaanse hoofdstad vond de kwikke Gervinho zijn gewezen trainer Rudy Garcia van Lille terug en die heeft hem weer op de Europese spitsenkaart gezet. Gervinho staat weer scherp als in zijn beste Rijsel-tijd toen hij Arsenal-coach Wenger overtuigde om hem naar Londen te halen. Toch geweldig dat de Ivoriaan in een half seizoen is uitgegroeid tot de schrik van veel Italiaanse verdedigers en daarenboven heeft hij het geluk dat Roma het uitstekend doet. Het stond lange tijd op kop, maar heeft inmiddels Juventus zien passeren in de rangschikking, maar een tweede plaats op 5 punten van de Oude Dame is heel mooi.

Als ik de naam Gervinho hoor moet ik steeds terugdenken aan een schitterend verhaal dat dateert van voor zijn Beverentijd. Als 16-jarige was Gervinho met een selectie van de Academie van Abidjan voor een klein weekje in Parijs om er deel te nemen aan een tornooi. Parijs en Beveren, het zijn 2 klinkende namen in voetballand en dus kwam de Ivoriaanse jeugdselectie voor een paar dagen naar Beveren waar toen heel wat (bijna allemaal) landgenoten rondliepen. Er werden voor die paar overnachtingen pleeggezinnen gezocht o.a. via het jeugdbestuur en omdat daar op dat moment Bornemmenaar Peter Stabel deel van uitmaakte, belandde Gervinho voor enkele nachtjes bij de familie Stabel in Bornem waar met Peter, Koen en Bart ongetwijfeld heel wat uurtjes over voetbal is gepraat.

Toen Gervinho een keertje terugkeerde van de Freethiel waar zij zoals gepland dagelijks de trainingen zouden bijwonen met de Ivoriaanse selectie, was hij een beetje triest omdat hij zijn GSM had verloren. De dag daarna toen hij opnieuw terugkeerde vanuit Beveren naar Bornem stond het gezichtje van de 16-jarige Gervinho een stuk vrolijker, want hij had van Copa (toen uiteraard nog in Beverse loondienst) een gloednieuw exemplaar gekregen. Zulke menselijke verhalen blijven schitterend om horen en zeggen veel over een soort solidariteit die volgens mij westerlingen niet kennen. Wat zou ik het fantastisch vinden als deze Gervinho straks in Brazilië de pannen van het dak speelt en als hij een beetje kan peken moet dat lukken.

PVW.