StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bjorn Vleminckx krijgt Turkse coach.
Geen idee hoe Klein-Brabander Vleminckx het thans in de Turkse competitie doet, maar zijn coach (de in België bekende Fuat Cappa) heeft zijn C4 gekregen. De naam van zijn opvolger zal ik jullie besparen, evenals de naam van de club waar Bjorn aan de kost komt. Een paar Bornemse kroegen waar hij regelmatig over de vloer komt als hij in België is klinken eenvoudiger, maar ik ga ze niet noemen zodat Vleminckx in alle sereniteit zijn niet te versmaden Belgisch pintje kan blijven pakken.

* Wie zien onze concurrenten morgen in de ogen ?
Donderdag speelt Waasland-Beveren in Jan Breydel tegen Club Brugge en daarop komen we morgen in de voorbeschouwing terug, maar vandaag blikken we al eens vooruit naar de ploegen waarvan we hopen dat zij ons niet in de steek laten in de strijd voor een ticket in play-off II.
OHL dat met 2 punten meer het kortst in de buurt staat van WB, ontvangt aan Den Dreef ploeg in vorm Cercle. De thuisploeg recupereert de omstreden Ruytincx, maar moet het doen zonder Buyssens die in Lokeren tegen tweemaal geel aanliep. Thuis speelt OHL niet slecht, maar het kende al enkele keren pech zoals tegen Oostende. Benieuwd hoe de mannen van Van Geneugden zullen reageren op de hete adem van WB en de lauwe van Bergen, maar vorig jaar herinner ik mij dat OHL in een vergelijkbaar ongunstige positie stond en van de ene op de andere speeldag weer vlotjes overwinningen begon te verzamelen. Zouden de mannen van Cercle toch nog eens willen vlammen op de laatste speeldag voor de winterstop. Merci Lorre op voorhand.
Lierse-KV Mechelen is altijd al een derby op het scherp van de snee geweest. Door de nederlaag op de Freethiel worden de Pallieters weer helemaal noodgedwongen in de degradatiestrijd betrokken. Lierse was zaterdag zwak in Beveren, terwijl KV voor de stunt van het weekend zorgde tegen Kortrijk en zoiets smaakt naar meer als men uit een periode van kommer en kwel komt. Ik denk dat Lierse een taaie klant krijgt aan de Maneblussers, of zou ik dat hopen ?
Bergen-Gent is de laatste interessante confrontatie met kelderbelangen, althans voor de Bergense Draken. Ook wel op weg de ploeg van het moment te worden na 4 op 6 tegen Zulte-Waregem en het voorbije weekend nog eens 0-2 in Charleroi. Buren maken blijkbaar niet alleen ruzie, ze gunnen mekaar af en toe wel eens iets. Bewondering voor het werk van coach Janevski die voor de buitenwereld de eerste weken nadat hij in Bergen was toegekomen bleef verliezen met zijn ploeg (net zoals zijn voorganger Scifo), maar hij heeft ondertussen wel iets neergezet in Charles Tondreau. De les die wij hieruit kunne leren : af en toe wat geduld hebben is een schone deugd. En zouden ook onze Lokerse buren meevoelend zijn als WB naar Daknam trekt in maart en de mannen van Peter Maes op dat moment zeker zijn van play-off I ?

PVW.