StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB IS WB IN STAAT BRUGGE IETS IN DE WEG TE LEGGEN ?

Met een deugddoende 3-1 overwinning tegen Lierse heeft WB zaterdag een goeie zaak gedaan, maar we zijn er uiteraard nog lang niet. Of WB een verlengstukje kan breien aan twee opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag kunnen we wel hopen, maar dan is een bezoek aan Jan Breydel niet meteen de aangewezen plaats natuurlijk.

Uit mijn hoofd herinner ik mij (op mijn leeftijd is dat geen vanzelfsprekendheid meer) dat WB-Club Brugge op 1 september werd gespeeld. Niet dat ik nu een helder moment heb, maar het was de eerste van een leuke tiendaagse in Kos. Ik herinner mij verder dat WB toen werd bestolen door een geldig doelpunt van Oumarou niet toegekend te krijgen en dat Rowell in de slotfase nog tegen de lat kanjerde. Het 1-2 verlies was dan ook niet nodig geweest, maar WB kwam in die wedstrijd te tam uit de startblokken en stond na een goal van Lestienne al in de eerste minuut op achterstand. Waasland-Beveren heeft dus nog iets recht te zetten, maar sinds 1 september is er voor beide clubs heel wat veranderd. Beiden een nieuwe trainer en waar WB nog steeds met het degradatiespook worstelt, heeft Blauw-Zwart zich inmiddels weer gemeld in de titelstrijd.

Club Brugge ging zondag al bij al gemakkelijk winnen in Gent en heeft zich in de rangschikking keurig genesteld tussen leider Standard en Anderlecht. Met amper twee puntjes minder dan Standard, lijkt de moeilijke periode en de trainerswissel helemaal achter de rug en valt in Brugse middens ondertussen hier en daar opnieuw het woord "kampioenschap".
Als Blauw-Zwart die ambitie kracht wil bijzetten mag het geen puntenverlies leiden tegen WB en onze enige hoop is dat de Brugse spelers overtuigd zouden zijn dat dit ook niet gaat gebeuren.

Waasland-Beveren heeft in Jan Breydel weinig te verliezen. Natuurlijk zou ieder puntje dat daar wordt behaald een gouden punt zijn, maar realistisch blijven is dezer dagen de boodschap. Alles mag, niets moet tegen Club. Nu ja, dat alles mag is uiteraard overdreven, want een afstraffing zou geen plezant cadeau zijn om mee te nemen naar de winterstop.
Goed mee voetballen, laten zien dat de winst tegen Lierse het vertrouwen heeft opgekrikt, geen nodeloze kaarten pakken en gespaard blijven van bijkomende blessures, het is een hele boterham waarmee ik mijn sportieve verlangens voor vanavond mee kan voldoen. Maar het mag natuurlijk meer zijn hé !!!

Patrick Van Wesemael.