StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Robert Waterschoot overleden.
Zondagnamiddag ontving ik een mail van de PR van Waasland-Beveren met het droevige nieuws dat Robert Waterschoot was gestorven op de gezegende leeftijd van 95 jaar.
Robert werd geboren in 1919 en was in 1936 de stichter van Red Star Waasland.
Het officiële persbericht werd gisteren al op onze website gezet, maar vandaag wil ik in naam van supportersclub Geel-Blauw Den Belly's ons oprecht medeleven met de familie van Robert en de vereniging Waasland-Beveren kenbaar maken. Iemand die gedurende 50 jaar voorzitter was van een vereniging moet wel een heel bijzonder iemand zijn.

* Beknopt weekendoverzicht lagere reeksen.
Het voetbal in de nationale reeksen ligt nog stil, maar in provinciale was de honger niet meer te stillen. YB Beveren zette 2014 knap in met 1-2 winst in St.-Pauwels waar volgens mij Bram De Bruyn het doel van de thuisploeg verdedigt. Robby Buyens (hij was kandidaat tot vorige week om de ontslagen Bornemse trainer op te volgen) speelde met zijn Destelbergen 2-2 gelijk op het veld van Sleidingen.
In de hoogste reeks van het Antwerps provinciaal voetbal liet Beerschot een steekje vallen. Op 't Kierl werd het tegen Schriek 1-1. De Snelliebrothers hebben tijdens de feestdagen niet overdreven doorgezakt, want Antonia Zoersel won met 1-0 van Lille.
Berg-en-Dal was met 2-1 te sterk voor Mariekerke.

* Uit de mond van een Buffalosupporter : "Beveren heeft topsupporters".
De twee zonen van ons lid Geert Blommaert waren met hun nicht Lien (Buffalosupporter) en haar vriend (Club Bruggesupporter) aanwezig op de wedstrijd Club Brugge-WB op tweede kerstdag. Stijn en Thomas waren overtuigd dat ze in Brugge hun toegangskaartje met bankcontact konden betalen, maar dat bleek een dikke tegenvaller. Spontaan bood een totaal onbekende supporter van WB zich aan om de 20 Euro voor zijn rekening te nemen zodat de jonge fans de wedstrijd konden bijwonen en terugbetalen, dat hoefde niet. De nicht van Thomas en Stijn heeft natuurlijk wel het rekeningnummer van de gulle aanbieder genoteerd,maar de Buffalosupportster (zegt men dat eigenlijk zo) was wel onder de indruk van dit solidair gebaar en deed een smsje naar de papa van Stijn en Thomas met de woorden : "Beveren heeft topsupporters". Als dit geen strelende woorden zijn om 2014 mee in te zetten.

PVW.