StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Aftellen naar zaterdag 18 januari.
Het is nog te vroeg om de degradatietopper WB-Bergen voor te beschouwen (die komt er aan op vrijdag 17 januari), maar we kunnen wel al eens vooruitblikken naar het programma van onze concurrenten. Vooraf even herinneren aan de gouden regel dat het gewenst is eerst zelf te doen wat men moet doen en pas dan over het muurtje naar de concurrentie te lonken. Het heeft dus enkel zin oog te hebben voor het programma van OHL, Lierse en Mechelen wanneer Waasland-Beveren het verschil kan maken tegen Bergen. Ter herinnering : op de vorige speeldag stuntte WB in Brugge en dat was maar goed ook, want alle concurrenten sprokkelden zonder uitzondering gulzig punten.

Op papier heeft OHL de minst zware opdracht van het vijftal (Bergen, WB, OHL, Lierse en Mechelen) dat hoopt om play-off III te ontlopen. Maar omdat gemakkelijke wedstrijden niet bestaan voor ploegen die onderaan staan, doet OHL er goed aan om de trip naar Charleroi niet te onderschatten. Bij de Zebra's was wispelturigheid troef bij het afsluiten van 2013. In de thuiswedstrijd tegen rode lantaarn Bergen was het met 0-2 kansloos (buren zijn soms ook lief voor mekaar), maar op tweede Kerstdag verkocht het Genk in eigen stadion een flinke dreun (0-3). Of een verplaatsing naar het Stade du Pays de Charleroi in 2014 even gevreesd moet worden als in 2013 valt af te wachten. Met Kaya liet Sporting Charleroi een sterkhouder naar Lokeren vertrekken en aan de mouwen van aanvaller Pollet wordt langs alle kanten getrokken.
OHLkan zich alvast optrekken aan de ruime overwinning tegen Cercle op tweede Kerstdag.

Op 18 januari krijgt Lierse het bezoek van Club Brugge en dat is welicht op zoek naar ereherstel na de 1-2 nederlaag tegen WB op 26 december. Op het Lisp is men na het 3-1 veries op de Freethiel wat zenuwachtig geworden. De 3-0 winst tegen Mechelen de week daarna heeft blijkbaar nog niet alle plooien glad kunnen strijken, want in het weekend vernam clubicoon Eric Van Meir dat hij als T2 een stap moest terugzetten. Benieuwd of Menzo in dat gespannen sfeertje zijn ploeg aan het voetballen krijgt tegen een ongetwijfeld supergemotiveerd Blauw-Zwart.

Ook Mechelen-Anderlecht is om verschillende redenen een wedstrijd om naar uit te kijken. Het heeft de voorbije dagen letterlijk en figuurlijk gestormd Achter de Kazerne. Meestal moet het dak er af als er iets te vieren valt, maar of de trainerswissel Van Veldoven-Vercauteren voldoende aanleiding is om de boel op te blazen valt te betwijfelen. Alle gekheid op een stokje : een windhoos over zich heen krijgen is geen pretje. Frankcky Vercauteren voelde er weinig voor om met WB in zee te gaan, want enkele keren samen zitten met het bestuur kon hem niet overtuigen Glen De Boeck op te volgen. En dan maar verkondigen dat geld ondergeschikt is ! Anderzijds heeft Vercauteren wel een verleden Achter de kazerne waar hij gedurende meerdere jaren schitterend werk bij de jeugd heeft verricht, weliswaar met over heel het land uitgezochte jeugdspelers die er kwalitatief bovenuit staken en waaraan telkens een ferm prijskaartje hing waardoor veel andere clubs moesten passen. Dat Francky mag beginnen tegen de club waarmee hij zowel als speler, maar ook als trainer alles heeft meegemaakt, geeft deze partij extra pigment.

PVW.