StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Schiervelde ligt WB.
Donderdagnamiddag maakte het Wase gezelschap op oefenkamp in Oostduinkerke een zijsprong naar Schiervelde voor een oefenmatch tegen Roeselare. Enkele maanden geleden dachten we daar al een keertje het lek boven te hebben toen voor de Beker van België met klinkende 1-5 cijfers werd gewonnen (3 goals van Veselinovic), maar dat bleek een uitzonderlijke positieve uitschieter te zijn.

Gistren werd het na goals van Emond en Trickovski voor WB en Sven De Rechter voor Roeselare uiteindelijk 1-2. De Roeselaarse doelpuntenmaker De Rechter heeft overigens een verleden in de Beverse jeugd, maar dat zullen de trouwe bezoekers van onze website hier in het verleden al eerder hebben gelezen. Zou Di Lalo bij Roeselare hebben gespeeld ? Hij maakte in de genoemde bekermatch een schitterend doelpunt en het is iemand die mij in het verleden vaker is opgevallen als technisch vaardige voetballer met een goed schot in de benen. Een man die hoger mee kan dan tweede klasse ? Ik durf denken van wel, maar vreemd dat hij toch al meerdere jaren blijft hangen in tweede en daarvoor in Nederland ook in tweede klasse furore maakte.

* Yaya Touré blijft een kanjer.
Kort geleden had ik het hier nog over de wederopstanding van Gervinho bij As Roma, maar iemand die niet hoeft op te staan en er week na week staat is Yaya Touré bij Manchester City.
Wat een geweldenaar die Touré en zo vaak beslissend. Ook afgelopen woensdag in de met 6-0 gewoonen FA Cupwedstrijd tegen West Ham was hij productief, maar eigenlijk gaat er bijna geen competitiewedstrijd voorbij waarbij hij ofwel een voetje in de goal van zijn ploeg heeft of zelf aan het kanon staat. City is ongetwijfeld een fantastische ploeg waar hij fortuinen verdient, maar ik had hem liever in Barcelona zien blijven.

* Werry Sels heeft het geweer van schouder veranderd.
Hij wordt er dit jaar 40 en zij die hem hebben gekend als voetballer op de Freethiel (later bij Lierse) zullen hem herinneren als een aalvlugge flankspeler uit wiens voorzetten regelmatig een doelpunt tot stand kwam. Werry heeft het voetbalwereldje een paar jaar geleden vaarwel gezegd en is sinds die tijd de uitdaging met kwart-triatlon aangegaan. Geen idee wat zoiets sportief inhoudt : 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen ! Nu heeft hij als bevoorrader van de koffieautomaten op de buitendienst bij Philips Turnhout wel een fysieke job, maar omdat het wedstrijdbeest in de mens Werry Sels blijft knagen, wil hij in zijn nieuwe hobby meer voorstellen dan gewoon een meeloper. Nu zit hij nog in een categorie met jongere sporters, maar als hij straks de kaap van de 40 jaar heeft bereikt zal hij tot de jongsten in zijn categorie behoren en is het opzet podiumplaatsen te realiseren. Afgaande op de tijden die zijn medesporters thans neerzetten is er daarvoor nog een hoop werk aan de winkel, maar aan ambitie ontbreekt het niet.

PVW.