StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat heeft de top-40 en de fichebak deze week in petto.
De top-40 van de grootste scores van SK Beveren in de hoogste afdeling is toe aan nr 39. Morgen blikt Geert terug op een schitterende wedstrijd waarin Wilfried Van Moer de sportieve touwtjes in handen had en waarin, hoe kan het ook anders met de naam van de rubriek indachtig, duchtig op los gescoord werd. Naar het weekend toe heeft Geert twee spelersfiches klaar van spelers die 32 jaar in leeftijd verschillen; De jongste is geboren in 1986 en heeft de Belgisch-Turkse nationaliteit. De oudste werd in 1954 geboren en heeft de Duitse nationaliteit. We houden de spanning er nog een paar dagen in, maar ik verklap alvast dat het boeiende spelersfiches zijn. En wie niet te veel moeite heeft met het alfabet en de geschiedenis van SK Beveren een beetje kent, zal de oudste van het tweetal koesteren en hopen dat er vroeg of laat nog een jonge kopie van deze Duitser opduikt op de Freethiel.

* Weekendoverzicht lagere reeksen in een notedop.
In derde provinciale E mocht YB SKB zaterdag met opgeheven hoofd de Freethiel verlaten. Tegen leider Sinaai werd met 1-3 verloren, maar dat mag best een eervol resultaat worden genoemd.
Een reeks hoger haalde het Destelbergen van Robby Buyens zwaar uit tegen Heusden (4-0).
Destelbergen is onder het bewind van Buyens uit de degradatiezone geslopen en staat ondertussen op een knappe tiende plaats. In eerste provinciale Antwerpen verloren de Snelliebrothers met 3-2 in Ternesse. Kristof zit al aan 7 goals, maar of hij gisteren productief was weet ik niet.
Mariekerke hield De Kempen met 0-0 in bedwang en dat zulle ze op 't Kiel graag hebben vernomen. Beerschot zelf ging met 1-3 winnen in Branddonk en stevent zonder concurrentie op vierde klasse af.
​In derde klasse B speelde Berchem en Dirk Geeraerd 2-2 in Kelmis. Een puntje op verplaatsing is altijd goed, maar Berchem blijft wel op een degradatieplaats staan. Een keertje een driepunter en de wereld zou er weer heel wat rooskleuriger uitzien voor Geeraerd en co.
In de A-reeks vielen er in Bornem-Hamme bijna zoveel goals als er toeschouwers waren. Bornem won de derby met 4-1 en fleurt zijn klassement een beetje op, maar de weg is nog lang. Vincenzo Verhoeven heeft er al 9 in het mandje liggen, maar kreeg de onprettige mededeling om een andere club te zoeken en mag in afwachting daarvan zijn conditie op peil houden in de B-kern. Te zwaar contract ? Temse was met 3-1 de betere van Doornik en komt wellicht niet meer in de problemen dit seizoen. Rc Mechelen verpletterde Deinze met 3-0, maar omdat ook Oudenaarde won blijft het verschil in het voordeel van de ploeg van Thierry Pister slechts twee punten.

* Van Hoyweghen met zoontje op de Freethiel.
David Van Hoyweghen is tegenwoordig een vaste bezoeker van de thuiswedstrijden van WB, maar zaterdagnamiddag was hij met zijn zoontje op de Freethiel. De U13 van Hamme waar Davids nakomeling de kleuren van verdedigt, namen het immers op tegen die van WB. Trainer van de Beverse U13 is Stefan Van Herp en dat is een rasechte Klein-Brabander, om niet te zeggen Bornemmenaar.

PVW.