StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vandaag eerste legende in de fichebak.
SK Beveren heeft in zijn rijke geschiedenis meerdere legendarische figuren gekend, maar vandaag maken we kennis met de eerste alfabetische legende. Klik en schrik van de fantastische statistiek die deze man kan voorleggen. (Klik hier)

* Beloften beginnen er maandag aan.
Ze hebben tijd gehad om de batterijen op te laden en vooral om van hun prachtige eersteseizoenshelft te genieten, maar vanaf maandag is het pure ernst. Alhoewel ! De beloften wisten zich in hun competitie te plaatsen voor wat men zou kunnen vergelijken met play-off I van hun oudere voorbeelden. Alleen al het bereiken van die eindfase in het gezelschap van nagenoeg alle grote ploegen is een hele eer en trainer Tim Bavré liet eerder al verstaan dat de punten die worden gepakt een bonus zijn, maar dat het hem vooral te doen is om de jongens ervaring te laten opdoen en goed voetbal te brengen. En naar verluidt zien ze het wel zitten om elke tegenstander het vuur aan de schenen te leggen of meer. Maandagavond mag WB openen op Sclessin tegen Standard en dat is een zware, maar ook wel mooie affiche waarvan wij jullie uiteraard de komende weken uitvoerig op de hoogte zullen van houden.

* Dinsdagavond is er voortaan Sportcafé op TV-Oost.
Nieuw op TV-Oost sinds afgelopen dinsdag is het praatprogramma Sportcafé dat om 21 en 23 uur wordt uitgezonden en met publiek in de studio. Voor de pilootuitzending van afgelopen dinsdag waren Aimé Antheunis en Robin Henkens de eerste gasten die o.a. door Leo Vanderelst aan de tand werden gevoeld. Er waren sfeerbeelden te zien van het oefenkamp in Oostduinkerke, een interview met Glen De Boeck ook en het programma werd afgesloten met een quiz. Robin Henkens gaf mij een niet al te vlotte indruk en iemand die moeite heeft om onderscheid te maken tussen wat geen kwaad kan om mee naar buiten te komen en wat wel. Hij sprak zonder schroom over de "klikjes/groepjes" van de Balkanspelers, de Franstaligen en de Belgen in de Wase spelerskern. Nu ben ik ervan overtuigd dat zijn verhaal voor honderd procent klopt, maar ik zou meer moeite hebben gedaan om dat soort uitspraken af te zwakken, want dat is zowel logisch als gebruikelijk en niet anders bij andere ploegen. Bovendien is geweten dat, als het slecht gaat men naar die klikjes verwijst als mogelijke oorzaak van het kwaad, terwijl spelers uit eenzelfde taalgroep mekaar evenzeer opzoeken als het goed gaat en dan zoekt men daar niks achter. Persoonlijk heb ik er ook wat moeite mee dat Robin toegeeft in Genk voor de lichting met De Bruyne en Vossen iets tekort kwam, maar de indruk geeft dat andere ploegen met zijn aanwezigheid een schot in de roos hebben afgevuurd. Ik hou het voorlopig bij een schotje Robin !

Uit het interview met De Boeck heb ik onthouden dat hij zijn ontslag nog altijd niet heeft verwerkt en redelijk rancuneus blijft klinken. Dat het een knappe prestatie was om WB in eerste te houden met het toen beschikbare potentieel, daar heeft hij overschot van gelijk in. Maar reeds in play-off II begon het eerste verval zich af te tekenen en de balans van het lopende seizoen onder zijn leiding mag gerust dramatisch worden genoemd. Glen moet begrijpen dat een ambitieus bestuur het zich niet kan veroorloven lijdzaam toe te zien en laat zijn ontslag misschien niet strikt volgens de menselijke regeltjes zijn verlopen, hij heeft op financieel vlak gekregen waar hij recht op heeft en dat is tegenwoordig geen evidentie meer.

PVW.