StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

HET IS WEER GENIETEN OP DE FREETHIEL.

Met een klinkende en oververdiende 4-1 overwinning heeft WB 2014 in gezet zoals het 2013 had afgesloten, nl. met een daverende prestatie, toen in Jan Breydel. Het bevestigt tevens dat de 7 op 9 van eind 2013 geen toevalstreffer is geweest, maar het resultaat van vakkundig groepssmeedwerk van Bob Peeters. Natuurlijk was ik zaterdagavond een bijzonder gelukkig supporter van Waasland-Beveren, maar niet in het minst voor de persoon van Bob Peeters die al werd afgebrand nog voor hij in Zulte-Waregem voet aan de Gaverbeek had gezet en dat alleen maar omdat hij bij een al jaren zieltogend en wanbeleid voerend Gent onvoldoende resultaten haalde op een paar maanden tijd. Wat heb ik bewondering voor Bob dat hij zijn op dat moment weke reputatie voor WB op het spel durfde zetten wetende dat van zijn eerste 5 wedstrijden er 4 op verplaatsing moesten afgewerkt worden.

Het was er aan te zien dat WB een mooie 7 op 9 had gescoord, want integenstelling met enkele wedstrijden begin december 2013, was de Freethiel gezellig gevuld.
En toch was het Bergen dat het best aan de wedstrijd begon en niet helemaal onverdiend even voor het kwartier langs Dussenne op 0-1 kwam. Maar het getankte vertrouwen eind december heeft WB duidelijk goed gedaan, want het reageerde volwassen op deze achterstand, verviel niet in paniek en bleef naar voetballende oplossingen zoeken. Nog voor het afsluiten van het half uur hadden de mannen van Peeters via Veselinovic en Trickovski de gelijkmaker aan de voet, maar uitgesteld was niet verloren. Dalibor Veselinovic, ook al iemand die het bij momenten hard te verduren had bij de entourage, sloeg tweemaal genadeloos toe in de 33ste en 39ste minuut. Vooral aan de 2-1 voorsprong ging schitterend voorbereidend werk van Demjan vooraf.

Scheve situatie rechtgezet nog in het eerste bedrijf en dan smaakt de thee altijd iets zoeter, maar aanvankelijk was het opnieuw Bergen dat met veel goeie wil, maar zonder uitgespeelde kansen de 2-2 zocht. Het was een beetje te voorvoelen dat WB deze voorsprong niet meer uit handen zou geven, maar enkel een derde doelpunt zou de vele supportersharten op een lager tempo doen kloppen in deze voor WB levensbelangrijke degradatietopper. En ja hoor, hij viel en hoe ! Henkens met een gemeten vrijschop tot bij Veselinovic en Dalibor zorgde met een buffelstoot voor zijn eerste hattrick in onze eerste klasse (dat laatste is maar een gokje hoor).
En nog had hij er geen genoeg van. Met een knappe beweging in snelheid (we dachten dat hij die niet had en dat is ook zo, maar een speler die bulkt van het vertrouwen kan alles) schakelde hij een verdediger uit en besloot op de bezoekende portier, maar de goed gevolgde Demjan zorgde voor de eerste positieve 4 van het seizoen. Coosemans mocht nog enkle keren tonen dat WB er goed aan gedaan heeft om hem aan te kopen, want daardoor raakte een moedig Bergen met enige uitblinker Tim Matthys niet dichterbij een bij momenten ontketend WB. Dat spelers en voltallige technische staf daarna nog hun supporters betrokken bij het feestje was een deugddoende en lang geleden ervaring.
Het is weer genieten op de Freethiel en al waren Lierse en Bergen niet meteen de meest ronkende namen, het zijn vaak de moeilijkste tegenstanders om goed voetbal tegen te brengen en dat hebben we met zekerheid gedaan. Ik heb zo het gevoel dat er zaterdag een pak supporters naar Oostende afzakken om onze jongens te gaan aanmoedigen.

Patrick Van Wesemael.