verslag BELOFTEN STUNTEN IN OPENINGSMATCH VAN PLAY-OFF-I

Het seizoen van de beloften van Waasland-Beveren kon al niet meer stuk nadat zij zich hadden geplaatst voor de eerste reeks met daarin enkel Lierse en WB als zogenaamde "kleintjes".

Onder het motto : elk puntje dat wordt gepakt is een mooie bonus, mochten Tim Bavré en zijn jongens een bezoekje brengen aan Sclessin en dat is meestal werk gespaard voor de coach, want voor zulke krakers moeten spelers meestal niet gemotiveerd worden.
Bij WB waren Brent Van Steenlant en Niels De Pauw de enige B-kernspelers die aan de aftrap verschenen, terwijl bij de thuisploeg Carcela, Bulot, Marquet, Hubert en François de Luikse vertegenwoordigers van de A-kern waren. De bezoekers begonnen gretig aan de wedstrijd en hadden het plan de Rouches in blok vanaf het middenveld op te vangen. Deze tactiek wierp al na 12 minuten zijn vruchten af. Maman verstuurde een diepe bal naar Lebbihi die goed zijn flank benutte en met een prima voorzet uitpakte die door Renaud Emond werd binnen getikt. Standard had daarna het meeste balbezit, maar dat leverde geen uitgespeelde kansen op. In de 22ste minuut waren dezelfde 3 auteurs van het eerste doelpunt, echter in een iets andere volgorde, dicht bij de 0-2. Maman onderschepte het leder en bediende Emond die op zijn beurt Lebbihi in scoringspositie bracht, maar Faycal besloot op de keeper. Op het half uur kwam de thuisploeg langszij. Op een diepe bal naar het centrum stapte Doumbia nochtans goed uit, maar er was te weinig dekking waardoor een Luikse aanvaller in twijfelachtige buitenspelpositie de 1-1 kon netten. In de 33ste minuut lagen wederom Maman, Lebbihi en Emond aan de basis van een nieuwe voorsprong, maar Renaud moest iets te veel naar buiten uitwijken waardoor hij moeilijk op doel kon besluiten. Drie minuten later zette Van Den Eynde uitblinker Lebbihi aan het werk en diens schitterende voorzet werd door Emond binnen gekopt. Op slag van rust kopte Doumbia de bal richting eerste zone, maar Emond kwam ditmaal iets tekort zodat de rust werd bereikt bij een verrassende maar verdiende voorsprong voor de Waaslanders.

De tweede helft van WB was iets minder scherp met in de 54ste minuut al meteen de vervanging van Emond die uit voorzorg naar de kant werd gehaald omdat hij te kennen had gegeven wat last aan de hamstrings te hebben en Simon Spangenberg mocht hem opvolgen. De kansen waren langs beide kanten schaars, maar in de 70ste minuut werd een vrijschop van Standard goed uitgespeeld met de 2-2 tot gevolg. Lang kon de thuisploeg van de gelijkmaker niet genieten, want 6 minuten later lukte het Spangenberg het leder van de doelman in de buurt van de hoekschopvlag te ontfutselen, achteruit te leggen naar Lebbehi en ondanks het feit dat doelman Hubert weer tijdig zijn plaats had ingenomen, verschalkte Faycal hem met een prachtige stifter. Een goeie actie van Arne Van Den Eynde op links kreeg niet het verhoopte verlengstuk zodat het spannend bleef tot de laatste seconden, maar keeper Van Steenlant en zijn defensie hielden het hoofd koel waardoor Waasland-Beveren zijn stunt in play-off I al meteen te pakken heeft.

Volgende week maandag 27 januari om 19.30 uur komt Gent naar Puyenbeke en dat is een heuse topper omdat de Buffalo's in hun eerste partij met 3-0 de betere waren van Genk. Lierse haalde het met 3-1 van Club Brugge en Zulte-Waregem bleef met dezelfde cijfers baas over Anderlecht.
De 2-3 winst was vooral te danken aan het collectief, maar het schouderklopje ging naar een bij momenten ongrijpbare Lebbihi die af en toe wat meer lef zou moeten tonen om zelf te besluiten. Maar ook Doumbia en de jeugdige Niels De Pauw mogen terugblikken op een puike prestatie. Niels kreeg zowel te maken met Carcela als Bulot, maar leek daarvan niet onder de indruk.