StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak van oud-spelers SK Beveren.
Vandaag zijn we toe aan de laatste speler wiens familienaam met de letter a begint en het is niet de Ivoriaan Arunina, want zijn familienaam is Koudou. Wie dan wel ? Meten is weten en dus klikken op de volgende link.

* Beloften WB stunten in Standard.
Voor wie het verslagje van de beloften dinsdag niet gelezen heeft : de doublures van Tim Bavré hebben maandagavond voor een heuse stunt gezorgd door in wat men in JPL-normen zou kunnen noemen play-off I met 2-3 te gaan winnen op Sclessin. Het was de eerste van 14 wedstrijden in een minicompetitie waarin WB en Lierse op papier de mindere goden zijn. Maar die mindere goden deden al meteen van zich spreken, want ook Lierse won met 3-1 van Club Brugge.. De Beverse goals werden gemaakt door 2x Emond en 1x Lebbihi. Uitblinker was Lebbihi, maar ook Doumbia en belofte Niels De Pauw kwamen sterk voor de dag.

* Beknopt weekendoverzicht lagere reeksen.
Omdat ik dezer dagen door omstandihgeden wat minder mobiel ben (zelfs helemaal niet), heeft alles een beetje vertraging, maar het komt er wel aan hoor.
Van het weekendvoetbal heb ik onthouden dat YB Beveren een slechte zaak heeft gedaan na 3-0 verlies tegen concurrent WB St.-Niklaas. Tiens, WB ? Dat is niet Waasland-Beveren hoor, maar White Boys Sint-Niklaas. YB SKB draagt nu minstens voor een weekje de rode lantaarn, maar bij die club zitten voldoende mensen die ervaring hebben uit het verleden en weten hoe daarmee om te springen. Nog geen man over boord, maar ze kunnen toch beter een lantaarn aanschaffen met een ander kleurtje.
En ook Robby Buyens en Destelbergen kregen er van langs. In Drongen werd het 5-3 en daar hadden de toeschouwers duidelijk waar voor hun geld en misschien was het zelfs een spannende match.
In eerste provinciale Antwerpen nam Beerschot revanche tegen Mariekerke voor het puntenverlies in Klein-Brabant tijdens de heenronde. De Kielse Ratten wonnen met 6-0. Zou Beerschot-aanwinst Cavens al mee hebben gespeeld ? Antonia Zoersel verloor met 1-3, maar geen idee of Snellie nr 8 heeft genet. Overigens, de rubriek "de blik van de verdedigers schrik" is zeker niet afgevoerd, maar door omstandigheden (2 nieuwe rubrieken van Geert De Vreese) zal ik de planning wat moeten aanpassen.
In derde klasse B heeft Dirk Geeraerd ondertussen gemerkt dat Berchem aan een heel wisselvallig seizoen bezig is en het zal die moeten doorbreken om het behoud te verzekeren. Ditmaal werd met 1-3 verloren tegen Turnhout.
In de A-reeks deed Bornem een uitstekende zaak na 0-4 winst in Dender. De buren uit Temse verloren in Brakel met 3-1. Thierry Pister en Rc Mechelen profileren zich met de week meer en meer als titelkandidaat nr1. Mechelen won de lastige uitwedstrijd bij Sportkring Sint-Niklaas met 0-2 en omdat Oudenaarde niet verder kwam dan 0-0 is een vierpuntenkloofje ontstaan. Mooi resultaat ook van Hamme tegen Aath (2-1) waar Dissa en Cousin de kampioensambities al een tijdje hebben opgeborgen.

PVW.