StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Intens mens, over wie zou dat gaan ?
In het programma Sporting Live op dinsdag bij Sporting Telenet werd een reportage getoond die dezelfde dag op de Freethiel werd gedraaid. Veselinovic kreeg terecht na zijn drie goals tegen Bergen de meeste zendtijd, maar ook Colin Coosemans mocht zijn zegje doen.
Overigens, Dalibor zei zich gelukkig te voelen op de Freethiel en als het behoud wordt verzekerd zou hij graag blijven.
Na de reportage werd opgemerkt dat Bob Peeters niet voor de camera wou verschijnen en dan gaat men al vlug denken, oei is er al een kink in de kabel met de pers, maar de verklaring die volgde is wellicht heel typerend voor de mens Peeters. Bob was van mening dat zijn spelers verdienden in de picture te staan en niet de trainer. Toch geen alledaagse uitspraak voor iemand uit het trainerswereldje waar de meesten zichzelf o zo graag bezig horen en onverbeterlijk goed vinden.
Een interessante uitspraak was er tevens van Coosemans toe werd gevraagd naar het verschil van werken tussen De Boeck en Peeters. Het kwam absoluut niet over als natrappen, maar vertrouwen geven aan spelers kan soms zo simpel zijn en door kleine dingen te veranderen. Als voorbeeld haalde Colin onze nu plots wel scorende spitsen aan. Zij mogen onder Peeters van kortbij op doel afwerken waardoor het moeilijk missen is, maar het vertrouwen wordt er mee opgekrikt. Niet prettig voor een keeper voegde Co er lachend aan toe, maar als het voor het goede doel is moet het kunnen.

* Sportcafé op TV-Oost was wederom het beluisteren waard.
Het programma Sportcafé op dinsdagavond was eergisteren aan zijn tweede uitzending toe en het moet gezegd, het is een aanwinst voor wie zich betrokken weet met een Wase sportvereniging. Afgelopen dinsdag 21 januari waren de gasten Peter Maes en Bob Peeters en het werd een vrolijk boeltje, maar hoe kan het ook het anders met een altijd enthousiaste Peeters. De hele uitzending van om en bij de 45 minuten samenvatten is onmogelijk en om jullie te motiveren eens naar de website van TV-Oost de surfen en daar op zoek te gaan naar het Sportcafé van dinsdag jl., verklap ik slechts één leuk weetje. Er werd aan Bob gevraagd wie de meest technische speler in de kern van WB is en wat dachten jullie dat Peeters antwoordde ? "Op de korte ruimte is dat Hanan Maman" aldus een weer helemaal open gebloeide coach van Waasland-Beveren.

* Gervinho schiet Roma naar halve finales.
Nog dinsdag was er de kwartfinale tussen Roma en Juventus. De wedstrijd moest binnen de maximum 120 minuten en eventueel strafschoppen worden beslist, maar zover kwam het niet. Een tiental minuten voor tijd flitste Gervinho weg en scoorde de enige treffer uit de partij.

* Even mee over het muurtje kijken.
Ook dinsdag werd OHL-coach Ronny Vangeneugden bedankt voor 3,5 seizoenen als coach van de Vlaams-Brabanders. Ik heb niet vaak de gewoonte om naar buiten te komen met een mening over de innerlijke keuken bij andere clubs en laat in het midden of zijn ontslag terecht of onterecht is, maar wat ik wel vind is dat Ronny een trainer is die steeds rustig en nuchter blijft en het eigen falen zelden elders zoekt waar een zekere Michel van Club Brugge een voorbeeld aan zou mogen nemen. Mensen als Vangeneugden kunnen altijd op mijn respect rekenen, maar daar liggen Michel, John enz. geen moment wakker van.

PVW.